Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 листопада

14 Листопада 2022
1104

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1104
Гуманітарна ситуація, стан зв’язку, українські БПЛА та включення кореспондентів із Херсона.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Про перемовини у форматі «Рамштайн» та військову допомогу Україні у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з американським політтехнологом Джейсоном Джеєм Смартом.

Блок «1+1» розпочався з токшоу «Нічна варта», яке перейшло у ранковий формат. У студії працювали Євген Плінський та Марія Васильєва. Вони говорили із головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації України Юрієм Щиголем, який розповів про ситуацію зі зв’язком, удари по критичній інфраструктурі та її відновлення.

Також цього дня до студії «1+1» запросили розробників українського багаторазового ударного дрона Дмитра Забаштанського та Максима Суботіна. Вони презентували свій безпілотник.

Кореспондент ТСН Антон Коцуконь включався з Херсона у новинну студію. Під час включення він говорив із керівником Херсонської обласної військової адміністрації Ярославом Янушевичем. Представляючи кореспондента, ведучий Святослав Гринчук нагадав, що доступ українським журналістам до Херсона обмежений, проте є можливість побачити включення.

Також з Херсона кілька разів наживо включалась цього дня й кореспондентка телеканалу «Рада» Наталія Якобсон. Вона теж говорила з  Ярославом Янушевичем. Включали з Херсона цього дня й кореспондента Суспільного Тараса Ібрагімова, який підготував сюжет зі звільненого міста.

Нагадаємо, що журналістам заборонили їхати до Херсона. Зокрема керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в коментарі «Детектору медіа» сказала, що жодне медіа, що працювало в Херсоні, не отримало на це дозволу, а журналістів планують позбавити акредитації. Декого, власне, вже позбавили (але в цьому переліку немає жодного медіа з числа виробників спільного телемарафону).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду