Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада

19 Листопада 2022
1372

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1372
Перетворення «Нічної варти» на «Ранкову», регалії Юлії Тимошенко, оподаткування й реєстрація волонтерів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Гостьову студію «Ми — Україна» розпочали з обговорення справи збитого літака рейсу МН17 з політкоментатором Валентином Гладких. Також із ним говорили про ракетний шантаж із боку Росії та удари по критичній інфраструктурі. Його включення тривало 20 хвилин. Валентин Гладких регулярно коментує питання української та міжнародної політики у національному марафоні: починаючи з 1 травня його включали до різних гостьових студій 75 разів.

Загалом у блоці «Ми — Україна» було п’ятнадцять гостьових включень. У студії працювали Олена Чабак, Марія Скиба, Максим Сікора та Костянтин Лінчевський.

Токшоу «1+1» «Нічна варта» стало «Ранковою вартою». У студії працювали Євген Плінський та Наталя Островська. Снайпера із позивним «Дєд» запросили, щоб поговорити про ситуацію на фронті, військову службу та звільнення Херсонщини. Етер токшоу тривав 36 хвилин. Перехід токшоу у ранковий формат зумовлений тим, що у нічних блоках зараз працюють лише «Ми — Україна» та «Рада».

Традиційно для блоків «1+1» до гостьової студії запросили людину з партії «За майбутнє», яка пов’язана з власником телеканалу Ігорем Коломойським. Цього разу з Іриною Констанкевич говорили про професійну освіту в Україні. Розмова з депутаткою тривала 11 хвилин.

Тричі протягом доби включали керівника Українського центру безпеки та співпраці Сергія Кузана. З ним говорили у блоках телеканалів «Ми — Україна», «1+1» та «Рада».

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у блоці «Ради» розповів, що перед президентськими виборами у США згадки про Україну лунатимуть частіше.

З народною депутаткою Юлією Тимошенко говорили про закриття неба над Україною. Пропонуючи розв'язання цієї проблеми, Тимошенко не забула згадати, що вона — колишня віцепрем'єр-міністерка і двічі прем’єр-міністерка України. Політикиня перерахувала вісім пунктів, які Україні треба негайно виконати, наголосивши, що вона «кричала та попереджала, що це треба зробити». Її безперервний виступ тривав майже десять хвилин.

Про реєстрацію волонтерів говорили з народною депутаткою Галиною Васильченко. Вона сказала, що всім волонтерам треба зареєструватись: тоді вони не платитимуть податки із зібраних грошей. Нагадаємо, що податок на доходи фізичних осіб в Україні — 18%, а військовий збір — 1,5%.

Призначення нового голови Національного олімпійського комітету у блоці Суспільного обговорювали власне із Вадимом Гутцайтом і нардепом Жаном Беленюком.

З програмним директором громадської організації «Детектор медіа» Вадимом Міським у гостьовій студії Суспільного говорили про ситуацію в українській медіасфері та новий закон «Про медіа». Він розповів, що перед першим читанням у новому законі врегулювали усі критичні моменти й до другого читання його ще вдосконалять.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1372
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду