Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 листопада

7 Листопада 2022
745

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
745
Ліквідація пам’ятника Катерині II, безпілотники для жінок та кореспонденти ТСН у гостьовій студії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з повторів частин етеру попередньої доби. Зокрема, повторили підсумковий випуск новин та інтерв’ю Вадима Карп’яка з київським мером Віталієм Кличком. Двічі повторили включення заступниці голови Верховної Ради України Олени Кондратюк та інтерв’ю помічниці Держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід.

Із заступником голови Українського інституту національної пам'яті Володимиром Тиліщаком у блоці «Інтера» говорили про ліквідацію пам’ятника Катерині II в Одесі. Він сказав, що рішення прибрати пам’ятник історики вітають, оскільки цей пам’ятник — символ русифікації часів Російської імперії та російської інформаційної агресії, яка провадилась уже в роки незалежності України. Його встановили 2007 року.

У гостьовій студії «Інтера» цієї доби було одинадцять включень.

Про роботу ДТЕК та відключення електроенергії у блоці «1+1» говорили з виконавчим директором компанії Дмитром Сахаруком. Він сказав, що компанія працює з власними запасами. Щодо обладнання від міжнародних партнерів чи влади — все обмежилось наразі лише заявами, стверджує Сахарук. Раніше в ефірі марафону він уже казав, що запаси компанії вичерпуються, й незабаром не буде змоги ремонтувати зруйновані станції та лінії електропередачі.

Також до студії «1+1» запросили журналіста сайту ТСН Ігоря Сєрова, який, цитуємо ведучу: «повернувся із секретного табору, де утримують російських військових». Він розповів, що росіяни не розуміють, чому вони потрапили в полон. Крім нього, у студії «1+1» цього дня побувала ще одна представниця команди ТСН — Наталія Нагорна. Вона разом з операторами безпілотних літальних апаратів розповідала про жіночі підготовчі курси з керування безпілотниками.

З радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком у блоці  «Ради» говорили про застосування російських інформаційних спецоперацій у Херсоні. Також гість прокоментував ситуацію у Херсоні, зокрема очікування людей, що місто звільнять. Той факт, що окупанти вивозять з Херсона цінне майно, свідчить про те, що дуже скоро місто стане українським, вважає Лещенко.

Загалом у блоці  «Рада» цього дня було 22 гостьових включення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
745
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду