Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада

11 Листопада 2022
803

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
803
Інтерв'ю з діячами культури, конфлікт в етері Суспільного та все ще вибори у США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Про зміну російських наративів у гостьовій студії «Ми — Україна» говорили із виконавчою директоркою Українського інституту медіа та комунікацій Діаною Дуцик. Також з нею говорили про загибель Кирила Стремоусова. Експертка сказала, що це типовий шлях людей, які були інструментами Росії і виконали свою задачу.

Традиційно для спільного телемарафону для обговорення гуманітарної ситуації на звільнених територіях запросили радника міністра внутрішніх справ України Ростислава Смірнова. Він регулярно долучається до гостьових студій у блоках різних телеканалів. Починаючи з 1 травня його запрошували до марафону 79 разів. Крім нього, з радників Дениса Монастирського до етеру регулярно долучається Вадим Денисенко.

Цієї ночі у блоці «Ми — Україна» було 15 гостей. Вони тримають цей показник третій етер поспіль. Пізніше Ростислава Смірнова також вмикали у блоці «Ради». Там із ним говорили про ситуацію на фронті.

Також до гостьової студії «Ради» запросили експерта з економічних та політичних питань Георгія Біркадзе. Цього разу з ним говорили про міжнародну підтримку України та тиск на російську економіку. Минулого разу, 8 листопада, він коментував у студії телеканалу енергетичну безпеку та переведення приватних підприємств у підпорядкування Міністерства оборони.

На Суспільному показали інтерв’ю ведучої Єлизавети Цареградської з лідером гурту «Воплі Відоплясова» Олегом Скрипкою. Він розповів про музику під час війни та образ українця у культурі, до створення якого, за словами ведучої, доклався й сам Скрипка. Крім цього, музикант розповів про фестивалі на підтримку української культури та необхідну роботу з відокремлення українського від радянських наративів. Також показали інтерв’ю з акторкою Адою Роговцевою.

Про вибори у США у гостьовій студії Суспільного говорили з російським політкоментатором Андрієм Піонтковським та капітаном першого рангу військово-морських сил США у відставці Гаррі Табахом, росіянином за походженням. Під час діалогу між Табахом та Піонтковським стався конфлікт: Табах назвав Піонтковського полковником, а той у відповідь виматюкався.

Далі говорили з президентом Української асоціації зовнішньої політики Володимиром Хандогієм та показали інтерв’ю Ігоря Шавра з колишнім послом України в США Валерієм Чалим.

У блоці ICTV/СТБ про політичну ситуацію в США та її наслідки для України говорили з експертом Українського інституту майбутнього Ілією Кусою. Він сказав, взимку в США буде перемир’я між різними партіями, бо зима може бути складною для країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
803
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду