Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада

9 Листопада 2022
797

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
797
Новий учасник національного марафону, ставлення Юлії Тимошенко до переговорів та вибори в США.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Вночі до етеру спільного марафону долучився телеканал «Ми — Україна», який заснували співробітники колишньої «Медіа Групи Україна» Ріната Ахметова. «Детектор медіа» докладно писав про цей проєкт, зокрема про його стрімке створення та долучення до когорти виробників загальнонаціонального марафону. Самі колишні працівники «України» позиціонують це як повернення.

Про міжнародну політику та газовий шантаж говорили з російським публіцистом Аркадієм Янковським. Він виїхав із Росії в середині березня через судовий процес, пов’язаний з протестами проти влади у Росії у січні 2021 року.

Загалом протягом шестигодинного етеру до гостьової студії команди «Ми — Україна» долучили 15 гостей. У студії працювали Олена Цинтила і Микита Міхальов, Марія Скиба і Максим Сікора.

Блок «1+1» почали з повтору фрагмента «Нічної варти» від 5 листопада. Ведучі Євген Плінський та Наталя Островська говорили із головним редактором проєкту соціальних коміксів Inker Сергієм Колесниковим. Під час трансляції на екрані показали плашку «повтор».

Включали до гостьової студії «1+1» жителя Херсона Богдана, який дев’ять місяців перебуває в окупованому місті, та кореспондентку ТСН Олену Ваніну. Чоловік розповів про досвід виживання в окупації. Задля безпеки гостя його обличчя та голос приховали.

Про енергетичну систему України у блоці «Ради» говорили з експертом з економічних та політичних питань, колишнім держслужбовцем Георгієм Біркадзе. Зокрема обговорили й переведення підприємств у підпорядкування міністерства оборони України.

З народною депутаткою Юлією Тимошенко у гостьовій студії «Ради» говорили про ймовірні перемовини з Росією. Серед іншого, Тимошенко сказала, що противник фактично вже програв. Вона говорила безперервно сім хвилин. Після неї до студії включився радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, який розповів про протестні настрої у Росії та участь України у саміті G20.

Про вибори в США у блоці Суспільного говорили зі старшим науковим співробітником аналітичного центру Atlantic Council Андерсом Аслундом і колишнім послом України в США Валерієм Чалим. Також включали кореспондентів «Голосу Америки» Остапа Яриша та Катерину Лісунову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
797
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду