Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 листопада

10 Листопада 2022
492

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
492
Вибори в США, міжнародна допомога Україні та радіодиктант.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про російську культуру та її використання в якості зброї у блоці «Ми — Україна» говорили з істориком Олександром Алфьоровим. Він сказав, що у росіян не культура, а псевдокультура, оскільки вона завжди трималась виключно на державній підтримці та дотаціях, а сама культура та її діячі обслуговують виключно державу. Гість сказав, що необхідно взяти всю російську культуру та помістити її в карантин на час війни, не згадуючи про неї, а після перемоги дістати її та зрозуміти, чи потрібна вона Україні, чи ні.

З релігієзнавицею Людмилою Філіпович говорили про вислів Папи Римського про російський гуманізм. Гостя сказала, що уявлення Папи про гуманізм досить дивне, але його світогляд вже сформований. Також вона визначила, що якби Папа посидів у бомбосховищі, він би поставився до війни інакше, бо одна справа — бачити війну на екрані, а інша — жити в ній.

У нічному блоці було 15 гостей, а в гостьовій студії працювали Олена Чабак і Олег Панюта та Вікторія Малосвітна і Богдан Машай.

Із засновницею ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксаною Мороз у блоці ICTV/СТБ говорили про російську пропаганду та докори росіян, що українці бездушні. Вона сказала, що наратив почав поширюватись із моменту розкручування тези про хороших росіян. Також експертка сказала, що останнім часом росіяни почали частіше наполягати, що не всі вони погані. Вона говорить, що дискурс про хороших росіян підтримують українці, які дотримуються нейтралітету.

Також про вивчення української мови говорили з автором «Дизель Студіо» Євгеном Сморигіним. Гість — білорус за походженням — розповів, що значного досвіду у використанні української мови набув під час дубляжу проєктів «Дизель Студіо» на замовлення ICTV.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у блоці «1+1» говорили про міжнародну політику та військову допомогу для України. Розмова з ним тривала 19 хвилин. Він регулярно долучається до гостьових студій різних телеканалів, починаючи з 1 травня його запрошували для включень 44 рази.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
492
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду