Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 листопада

20 Листопада 2022
983

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
983
Наративи російських лібералів, скандал із Національним олімпійським комітетом та провал російської пропаганди.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці телеканалу «Ми — Україна» з редактором видання The Insider росіянином Романом Доброхотовим говорили про наративи, які поширює російська пропаганда після втрати Херсона. Він розповів, що пропаганда працює погано і стара стратегія, за якою працювали пропагандисти, стала недієвою. За його словами, вже самі пропагандисти починають ставити питання про кінцеву мету Кремля в цій війні.

Загалом протягом блоку було п’ятнадцять гостьових включень. У студії працювали Олена Чабак і Олег Панюта та Вікторія Малосвітна і Богдан Машай.

Із засновницею ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксаною Мороз говорили про публічну риторику російських лібералів та їхні наративи. Вона розповіла, що ключові наративи зводяться до тези «це війна Путіна, а не всіх росіян». Також російські ліберали прирівнюють страждання українців до «страждань» мешканців Росії й кажуть, що до 24 лютого в Росії все було гаразд, забуваючи, що досі в Росії не було масових протестів проти війни та за повалення режиму.

З Вадимом Гутцайтом у блоці ICTV/СТБ говорили про присутність у Національному олімпійському комітеті народних депутатів від забороненої «Опозиційної платформи — За життя» Нестора Шуфрича та Григорія Суркіса. Він розповів, що президент НОК не може вплинути на склад комітету. Щодо виходу з НОК Андрія Шевченка Гутцайт сказав, що той не писав заяву, тож залишається у складі комітету. А після заяви про вихід із комітету Суркіса та Шуфрича з Шевченком домовились про зустріч для обговорення бачення майбутнього комітету. Гутцайт сказав, що хотів би, аби в Україні було більше охочих вкладати ресурси у спорт.

У блоці ICTV/СТБ було тринадцять гостьових включень.

Народна депутатка України Галина Янченко у блоці «Інтера» розповідала про запуск ініціативи «Прихисток» та залучення небайдужих українців до допомоги переселенцям. Також вона закликала українців зайти на сайт ініціативи та прихистити людей, які цього потребують.

Двічі протягом доби в ефір включали військового Дениса Десятника — у блоках телеканалів «Ми — Україна» та «Інтер».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду