Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада

13 Листопада 2022
965

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
965
Зміна російських наративів, гуманітарна ситуація на Херсонщині та оперативна ситуація на фронті.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоків «Ми — Україна» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок цього дня вела команда телеканалу «Рада».

З журналісткою Тетяною Поповою у блоці «Ради» говорили про зміни російських наративів у зв’язку зі звільненням Херсона. Вона прогнозує, що росіяни перемикатимуть увагу з втрати міста на інші «успіхи» або погрожуватимуть українцям, підігріваючи свій бойовий дух.

Про перемикання уваги, перекладання відповідальності та негативу на військове командування Росії говорили й із керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. Експерт переконаний, що коментувати здачу Херсона Путін буде згодом, а поки що брати на себе відповідальність та негатив він не збирається.

З гостей, які регулярно долучаються до етерів загальнонаціонального марафону, у нічному блоці «Ради» включали міжнародників Богдана Ференса й Івана Уса, політкоментаторів Валентина Гладких, Володимира Фесенка та Олексія Буряченка, а також воєнних експертів Дмитра Снєгирьова та Олександра Коваленка.

У блоці Суспільного ведучий Ігор Шавро говорив із керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. Йшлося про ситуацію на фронті, зміну тактики російських військових та звільнення Херсона. Пізніше цього дня його також включали у блоці «Інтера». Кузан регулярно долучається до онлайнових та офлайнових гостьових студій різних телеканалів-учасників нацмарафону. Починаючи з 1 травня його запрошували 63 рази.

Про скорочення кількості міністерств та держслужбовців у гостьовій студії Суспільного говорили з народними депутатами із фракцій «Слуга народу» та «Голос» Олегом Дундою й Андрієм Осадчуком. Після них до обговорення цієї теми запросили політкоментатора Олександра Солонтая.

Про відновлення зв’язку на Херсонщині у блоці ICTV/СТБ говорили з речником Держспецзв’язку Володимиром Кондрашовим. За його словами, відновлення зв’язку має відбутись найближчими днями.

Про ймовірні переговори з Росією говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком.

Тричі протягом дня до блоків Суспільного, ICTV/СТБ та «Інтера» включали речника Східного угрупування військ української армії Сергія Череватого. Він розповів про ситуацію на Східному фронті та ймовірні зміни оперативної ситуації, пов’язані зі звільненням Херсона.

Для обговорення ситуації у Херсоні до блоку «Інтера» включали народного депутата Давида Арахамію. Його протитрували як голову фракції «Слуга народу». Розмова з ним тривала дев’ять хвилин.

Цього дня знов показали інтерв’ю Ірини Баглай з російським військовополоненим. Попереднє інтерв’ю з цього циклу було в етері нацмарафону 7 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
965
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду