Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада

21 Листопада 2022
912

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
912
Дерусифікація України, ситуація в регіонах та виїзна студія «Ради» у Херсоні.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Традиційно до блоку телеканалу «Рада» долучився експерт із економічних питань, колишній чиновник Георгій Біркадзе. Він розповідав про зусилля уряду щодо відновлення звільненої Херсонщини. З 32 включень, які коментатор мав у національному марафоні починаючи з 1 травня, 30 припадали на блок каналу «Рада», ще два включення були у гостьовій студії «Інтера». Біркадзе, який очолював Броварську районну державну адміністрацію, принципово говорить в етері російською.

У блоці «Ради» працювали дві гостьові студії. В одній із них ведучий Назар Довгий вів виїзні включення зі звільненого Херсона.

Знову до студії державного телеканалу включали народну депутатку Юлію Тимошенко. Вона розповіла про захист української енергетичної інфраструктури. За її словами, трансформатори треба було перенести під землю, але оскільки цього не встигли зробити, їх треба захистити бетонними спорудами. Також Тимошенко розповіла про звернення її партії до Європейської партії та правки до їхньої резолюції. Про внесені правки та звернення Тимошенко запитав ведучий телеканалу «Рада». Включення тривало дев’ять хвилин.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з колишнім народним депутатом Олесем Донієм, якого протитрували як ідеолога. З ним говорили про просвітництво в Україні та збереження єдності нації, а також про подолання наслідків русифікації та тоталітаризму. Також показали інтерв’ю з уповноваженою від України в Європейському суді з прав людини Маргаритою Сокоренко.

Із політкоментатором Володимиром Фесенком у блоці ICTV/СТБ говорили про російську інформаційно-психологічну операцію — намагання звинуватити українську владу у відсутності електроенергії. Експерт сказав, що одна з цілей ударів по енергетичній інфраструктурі — деморалізація українців у великих містах, зокрема там, де мешкає багато російськомовних.

Також про російські спецоперації та наративи щодо ситуації з критичною інфраструктурою в Україні говорили з керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим. Він розповів, що є низка методичок, що показують, які саме повідомлення поширювати відповідно до ситуації в Україні. Також Шаповалов розповів, що Центр працює над алгоритмом притягнення росіян до відповідальності за використання ботоферм.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
912
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду