Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

15 Листопада 2022
1002

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1002
Приїзд Зеленського до Херсона, cаміт G20 і зустріч Джозефа Байдена та Сі Цзіньпіна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Гостьову студію телеканалу «Ми — Україна» ведучі розпочали розмовою з політкоментатором Ігорем Петренком, із яким говорили про міжнародну та українську політику. Глядачам не сказали, що у студії не просто політкоментатор (або «політолог», як цю категорію гостей зазвичай називають на телебаченні, хоча мало хто з них насправді є науковцем і дослідником), а роботодавець працівників каналу «Ми — Україна». Нагадаємо, Ігор Петренко є бенефіціарним власником каналу.

До обговорення зустрічі американського президента Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна у блоці «Ми — Україна» запросили російську журналістку Каріну Орлову. Цього разу її протитрували як журналістку з Вашингтона без згадки про її стосунок до російського радіо «Эхо Москвы». Про російське походження Орлової під час її включень воліють не згадувати. Останнього разу Орлова долучалась до національного марафону 15 липня, тоді ще в етері телеканалу «Україна 24». Далі про зустріч лідерів двох держав говорили з кореспондентом «Інтера» в Америці Дмитром Анопченком, який часто виступає експертом із американських справ для колег з інших каналів-виробників телемарафону «Єдині новини».

Про саміт «Великої двадцятки» у блоці ICTV/СТБ говорили з політкоментатором Володимиром Фесенком. Він сказав, що не має великих сподівань від саміту. На його думку, Україні варто очікувати конкретних рішень лише у питанні продовження «зернової угоди».

У рубриці «Інтера» «Обличчя» цього дня Дмитро Чистяков говорив із українською реп-співачкою Alyona Alyona про життя під час війни, втрати, творчість та пошук себе.

Вихід нової поштової марки «Херсон — це Україна» у блоці «Інтера» цього дня обговорювали з художником, який її створив, Андрієм Сагачем. Зазвичай у спільному телемарафоні про нові марки розповідав директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

У новинній студії «1+1» розповіли про цьогорічні результати розважального телепроєкту «Голос країни». Зокрема про збір грошей на допомогу військовим та про перебіг голосування на сайті «1+1» за повернення учасників. У кінці сюжету кореспонденти анонсували новий випуск токшоу. Подібна промоція своїх продуктів у новинах до 24 лютого була притаманна великим комерційним каналам. Однак зараз є нюанс: ці промосюжети, які просувають розважальний продукт, транслюють усі телеканали, які показують марафон, зокрема й конкуренти 1+1 media.

Про безпеку у Херсоні говорили з нардепом Сергієм Рудиком, який зараз служить в армії. Його протитрували як члена депутатської групи «За майбутнє». До цієї партії має особливу прихильність «1+1», чий власник Ігор Коломойський є політичним патроном «За майбутнє» і партнером лідера партії Ігоря Палиці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1002
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду