Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 листопада

18 Листопада 2022
1124

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1124
Падіння ракети у Польщі, результати саміту «Великої двадцятки» та відновлення українського мовлення на звільнених від російської окупації територіях.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ,  «Інтер».

Блоків «Ми — Україна» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці цієї доби працювала команда телеканалу «Рада». Поки що це єдиний канал, який залишив за собою можливість вести нічні блоки та дванадцятигодинний етер, який припадає на перехід однієї доби в іншу. Всі інші нічні включення передали новому каналу-учаснику марафону «Ми — Україна».

З радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком у блоці «Ради» говорили про міжнародне розслідування падіння ракети у Польщі та про звільнення Херсона. Гість розповів, що «Укрзалізниця» розгорне у звільненому місті гуманітарний штаб. Нагадаємо, що Лещенко входить до наглядової ради «Укрзалізниці».

Також про наслідки падіння ракети в Польщі говорили з директором Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим. Він проаналізував реакцію російської пропаганди на надзвичайну ситуацію, а також розповів про реакцію Польщі та країн-членів НАТО. Зокрема, згадав про поширення наративу, що Україна спеціально вдарила ракетою по території Польщі, аби втягти у війну НАТО. За словами Шаповалова, Україні треба реагувати на цю подію спокійно та стояти на позиції, що у поточній війні є лише одна держава-агресор. Щодо російських наративів, то він сказав, що їм вже мало хто вірить у Європі.

У блоці Суспільного про падіння ракети у Польщі говорили з американським політтехнологом Джейсоном Джеєм Смартом. Він сказав, що Росія постійно ризикує вдарити по території сусідніх з Україною країн, що може спричинити фактично світову війну.

Також у блоці Суспільного зробили інтерв’ю з керівником групи прокурорів у національному кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака рейсу МН17 Олександром Банником. Під час інтерв’ю поговорили й про свідчення Володимира Цемаха, якого передали росіянам 2019 року у рамках обміну «35 на 35».

У гостьовій студії Суспільного проблеми боротьби з колаборантами обговорили з нардепами Віталієм Безгіним (фракція «Слуга народу») та Олексієм Гончаренком (фракція «Європейська солідарність»). Розмову з ними не встигли закінчити через брак ефірного часу.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці «Інтера» говорили про ситуацію навколо нової в.о. обов'язків керівника Довженко-Центру. Представляючи гостя, ведуча наголосила, що ситуація навколо цієї кіноінституції набула скандального характеру, тож міністерству довелося втрутитись. Нагадаємо, що новопризначена виконувачка обовʼязків директора Центру Юлія Каждан написала заяву на звільнення з посади. Зараз на її місце тимчасово призначили кінокритика Андрія Алфьорова. «Детектор медіа» публікував стенограму обговорення цієї ситуації на парламентському комітеті, де Олександр Ткаченко пояснив, що МКІП стало «модератором» розв’язання конфлікту в Довженко-Центрі, хоча Держкіно не підпорядковане міністерству.

Із головою Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольгою Герасим’юк говорили про відновлення українського мовлення у звільненому від російської окупації Херсоні. Вона сказала, що про безпечне повернення мовлення можна буде говорити, коли завершиться розмінування та відновлення інфраструктури.

Про зміну еліт у Росії в токшоу «Інтера» «Акцент» говорили з радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком та політкоментатором Володимиром Фесенком. Обидва є завсідниками як спільного телемарафону «Єдині новини», так і російськомовного марафону іномовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду