Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада

12 Листопада 2022
783

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
783
Звільнення Херсона, демонтаж пам’ятників тоталітаризму та підтримка України у світі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоків Суспільного та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» про переговори з Росією говорили із чеченським опозиціонером Анзором Масхадовим. Він нагадав досвід чеченців в перемовинах із Росією та ціну слова російських дипломатів. Після першої чеченської війни росіяни пообіцяли не чіпати Ічкерію, але за кілька років повернулись і знищили країну.

А про санкції проти Ірану, підтримку України та роботу дипломатичного фронту говорили з народною депутаткою Марією Мезенцевою. Розмова з нею тривала 17 хвилин.

Нагадаємо, що команда каналу «Ми — Україна» долучилась до спільного телемарафону 8 листопада.

Блок «Інтера» розпочався з рубрики «Обличчя» із ведучим Дмитром Чистяковим, який до приєднання до марафону «Ми — Україна» працював у нічних блоках телеканалу. Протягом 38-хвилинного випуску говорили з волонтером Павлом Федосенком та психологом Іваном Репіним.

Також про співпрацю з міжнародними партнерами цього дня говорили з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Він розповів, у яких сферах Україна може створити конкурентну пропозицію у світі.

Про демонтаж пам’ятників російським діячам у блоці «1+1» говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що українці — не окупанти та діють в цивілізований спосіб, тому всі пам’ятки тоталітарного режиму будуть перенесені до спеціального місця й надалі, ймовірно, можуть бути використані як спеціальна атракція.

З головою Національної поліції України Ігорем Клименковим говорили про повернення поліцейських на звільнені території, фіксацію воєнних злочинів, які скоїли російські окупанти, та роботу вибухотехніків.

Про гуманітарну ситуацію на Херсонщині та гуманітарну допомогу для цього регіону говорили із заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Згодом його також включали у блоці «Ради». Нагадаємо, що Тимошенко став фігурантом розслідування Bihus.Info через те, що використовував автомобіль, який американська компанія General Motors передала Україні для гуманітарних цілей і вивезення людей із зони бойових дій. Після виходу сюжету посадовець відмовився від використання автівки. Цій історії присвячена рубрика «Неначасі» в одному з останніх випусків відеоблогу «Ньюспалм».

До блоків усіх телеканалів цього дня включали начальницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк. Вона коментувала оперативну ситуацію у південних регіонах. Зокрема, нагадала, що укріплення росіян на лівому березі Дніпра розташовані дуже близько до тих територій, які вони покинули, тож правий берег можуть обстрілювати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
783
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду