Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 листопада

8 Листопада 2022
576

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
576
Російські інформаційні спецоперації, Всеукраїнський радіодиктант та журі Національного відбору на «Євробачення-2023».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» про російську дезінформацію та інформаційно-психологічні спецоперації говорили з керівником Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрієм Шаповаловим. Він сказав, що всі розповіді про швидкий відступ росіян із Херсона — фейки, аби українці повірили в них та пішли у контрнаступ. Направду, за його словами, здавати легко Херсон ніхто не збирається, оскільки його втрата стане особистою поразкою Путіна. Шаповалов сказав, що битва за Херсон буде важкою, бо росіянам байдужа доля мешканців міста.

Крім того, у блоці «Ради» організували дві офлайн-студії. У першій Вадим Колодійчук з гостями говорили про міжнародну військову допомогу Україні. Гостями були: експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак, політолог Ігор Попов та пресофіцер 112 бригади територіальної оборони Андрій Ковальов.

У другій офлайн-студії ведучі Ольга Нємцева та Вадим Колодійчук говорили про ситуацію з українською енергетикою з директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком, завідувачем сектору Національного інституту стратегічних досліджень Олексієм Їжаком та нардепом Сергієм Нагорняком.

У блоці Суспільного про ситуацію на півдні України говорили з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк. Вона сказала, що ворог продовжує свої маневри, при цьому готуючи інформаційний простір до так званих «жестів доброї волі». Також про ситуацію на фронті говорили з речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим.

Про Всеукраїнський радіодиктант 2022 року у блоці Суспільного говорили з виконавчою продюсеркою «Українського радіо» Юлією Шелудько. Вона розповіла про підготовку до заходу та створення локацій для проведення диктанту. Також вона сказала, що аудіоверсія буде доступна, аби ті, хто перерветься через відключення та повітряну тривогу, змогли перейти до укриттів.

Про добір членів журі національного відбору на «Євробачення» у «Дії» у блоці Суспільного говорили з головою української делегації на «Євробаченні» Оксаною Скибінською.

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію на фронті говорили із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр та речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим. Також Маляр розповіла про співпрацю в інформаційній сфері зі Світовим конгресом Українців.

З 13 до 16 години у трансляції гостьової студії ICTV/СТБ була перерва. Три години в етері національного марафону показували лише новинні блоки. Загалом у блоці телеканалу цього дня було десять гостьових включень.

В етері «Інтера» показали інтерв’ю з російським військовополоненим, який добровільно здався в полон у межах програми «Хочу жити». Він розповів про здачу в полон, ситуацію в російській армії, умови перебування та міжетнічні конфлікти.

Про російські фейки та інформаційно-психологічні спецоперації у програмі команди «Інтера» «Акцент» говорили з директоркою Інститут масової інформації Оксаною Романюк та політкоментатором Ігорем Петренком — власником каналу «Ми — Україна», який якраз уперше вийшов в ефір марафону по завершенні цієї доби.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
576
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду