Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня

23 Серпня 2022
733

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
733
Цікавість до Росії та росіян, повтори нічого етеру та включення радників міністра внутрішніх справ.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному марафоні не було.

Блок «1+1» складався з новинних сюжетів, документального фільму та повторів частин токшоу «Нічна варта», яке було в етері 2 серпня. Зокрема про спростування фейків та використання росіянами соціальних мереж говорили з керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим, а про стосунки між Китаєм і Тайванем, а також між Китаєм і США — з журналістом-міжнародником Олексієм Ковалем. Під час повторів на екрані показували плашку «повтор» (що трапляється в ефірі спільного телемарафону не завжди).

Зауважимо, що всі канали під час нічних блоків, які після виходу медіагрупи «Україна» з нацетеру припадають на проміжок з 00:00 до 06:00, показують частини повторів включень, інтерв’ю або токшоу, які були раніше. Ймовірно, це може бути пов’язано з тим, що телеканал, який розпочинає нову добу, як правило завершує й попередню — тобто має дванадцятигодинний слот, який триває з 18 години вечора до 6 години ранку наступного дня.

До блоку «Ради» запрошували двох радників міністра внутрішніх справ України — Вадима Денисенка та Ростислава Смірнова. З першим говорили про правила безпеки під час свят і ядерний тероризм на Запорізькій АЕС, а з другим — про ймовірні провокації на свята, бойові дії та вибухи у Криму і ситуацію у різних регіонах країни. Пізніше Смірнова також включали у блоці Суспільного.

Про ситуацію на передовій вже традиційно говорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком, який з’являється у національному етері чи не щодня, та керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном.

Про вбивство доньки російського пропагандиста Дугіна та паніку в Росії говорили з політтехнологом Борисом Тизенгаузеном. Він дав оцінку ситуації в Росії та ситуації з російськими політичними елітами.

У блоці Суспільного зробили інтерв’ю з Кірою Рудик, яку протитрували як голову партії «Голос». Вона коментувала події на міжнародній арені, арешти російських активів, допомогу Україні та розповідала про свою роботу в парламенті.

Повторили два інтерв’ю Олени Ремовської, які були в етері 21 серпня. У першому вона говорила з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем, а у другому — зі стендап-коміком Вадимом Дзюньком. До цього про стендап та український гумор ведуча Суспільного говорила 6 червня зі стендап-коміком Василем Байдаком.

З 13 до 14 години в етері національного марафону транслювали форум «Захисники. Перекличка».

У блоці ICTV/СТБ показали інтерв’ю з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Він розповів про співпрацю з міжнародними партнерами та підготовку до війни. Зокрема він сказав, що українська влада мала обмежену інформацію, сприймала її серйозно і на дипломатичному фронті працювала на запобігання війни. Також говорили про Будапештський меморандум, який, за визначенням міністра, відразу був «мертвонародженим».

Загалом першу частину блоку присвятили представникам уряду. Крім Кулеби, до етеру долучились міністерка економіки Юлія Свириденко, заступниця міністра оборони Ганна Маляр та перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

У другій частині блоку ICTV/СТБ говорили про культуру з начальницею управління філателії «Укрпошти» Наталею Мухіною, акторкою Олесею Жураківською та оперною співачкою Оленою Гребенюк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
733
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду