Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня

6 Вересня 2022
696

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
696
Ситуація з агроринком, заперечення критики закону «Про медіа» та призначення нової прем’єр-міністерки Великобританії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 вересня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок Суспільного складався з новинних сюжетів, повтору недільного вечірнього концерту та великих інтерв’ю, які були в етері у різні дні. Повторили червневе інтерв’ю з амбасадоркою Великої Британії Меліндою Сіммонс, липневе з директоркою Інституту демографії та соціальних відносин Еллою Лібановою, серпневе з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем та вересневі з олімпійським чемпіоном Юрієм Чебаном, блогером Денисом Казанським і стендап-коміком Антоном Тимошенком.

У блоці ICTV/СТБ обговорили закон «Про медіа» з міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він сказав, що новий закон, якщо буде ухвалений остаточно, дозволить Україні рухатись у європейській площині, дасть  можливість регулювання та запровадить заборони російського контенту. Ведучий нагадав: критики законопроєкту побоюються, що він відкриє доступ російським культурним продуктам в Україну. На що Ткаченко відповів: «Якщо щось варто покритикувати, то це можна придумати».

У блоці «Інтера» теми приватизації та роботи аграріїв обговорювали з депутатами від монобільшості Роксоланою Підласою та Дмитром Соломчуком. Нагадаємо, що Соломчук регулярно коментує питання агросектору у національному етері. Згодом про приватизацію також говорили з міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчіновим, якого останнім часом запрошують в ефір щодня.

З Бельгії у студію «Інтера» включали віцепрем'єрміністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.

У блоці «1+1» говорили з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Він теж включався з Брюсселя, куди приїхав разом з делегацією на Раду асоціації Україна — Євросоюз. Його включення більше нагадувало звіт про поїздку та перемовини, ніж інтерв’ю.

Призначення на посаду глави уряду Великої Британії Ліз Трасс обговорили з послом України в цій країні Вадимом Пристайком.

До студії «1+1» запросили воєнного кореспондента Андрія Цаплієнка, але в ролі не журналіста, а воєнного експерта, з яким обговорювали ситуацію на фронті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
696
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду