Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 серпня

25 Серпня 2022
700

Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
700
З нагоди Дня незалежності канали змінили сітку мовлення і багато показували владу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 24 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, «1+1» ICTV/СТБ, «Інтер».

У блоці «Ради» організували офлайн-студію. Про організацію навчального процесу говорили з міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом, співголовою ГО «Батьки SOS» Альоною Парфьоновою та абітурієнтами, які цього року складали мультипредметний тест. Під час титрування розмови з одним з абітурієнтів зробили помилку у кількості набраних балів, написавши на екрані цифру 197, тоді як він набрав 177 балів.

Про міжнародну підтримку України говорили з політологом Олексієм Буряченком, народною депутаткою Євгенією Кравчук та конфліктологом-міжнародником Григорієм Перепелицею. Цей блок розглядав ситуацію навколо міжнародної підтримки України та дії української влади лише в позитивному ключі. У третій частині офлайн-студії «Ради» говорили про відновлення України. Коментувати цю тему запросили нардепа Віталія Безгіна, експерта й колишнього чиновника Георгія Біркадзе та заступника міністра фінансів України Олександра Каву. Зауважимо, що Біркадзе регулярно коментує тему відновлення українських міст у гостьовій студії телеканалу «Рада». Також усі запрошені нардепи цього вечора — представники провладної партії «Слуга народу».

У блоці Суспільного організували виїзну студію у Львові, а також паралельно мали звичайну студію, яка працювала під час повітряної тривоги. Про незалежність України говорили з народним депутатом України шести скликань Ярославом Кендзьором та дисидентом Мирославом Мариновичем, військовослужбовцем Романом Рудницьким та іншими.

О 8:30 етер знову перейшов до команди «Ради». Ганна Гомонай та Вадим Колодійчук працювали у вуличній студії в Києві. У цьому блоці показали інтерв’ю з представниками влади, зокрема міністрами Михайлом Федоровим та Іриною Верещук і нардепом Давидом Арахамією, якого представили як голову фракції «Слуга народу».

О 10-й годині роботу почала команда «1+1». Гостьову студію організували у київському метро. Об 11:30 до етеру повернулась команда Суспільного.

Декілька разів протягом дня показували святкове привітання Володимира Зеленського.

У другій частині блоку «Ради» показали інтерв’ю з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком.

Також увечері, у блоці ICTV/СТБ, показали привітання з Днем незалежності керівника Офісу президента України Андрія Єрмака: він згадав, яким був для нього день проголошення незалежності  у 1991 році.

О 21 годині розпочався святковий концерт.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду