Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня

24 Серпня 2022
612

Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
612
День українського прапора, міжнародна підтримка та «Єдиний квартал».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 23 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному марафоні не було.

Блок ICTV/СТБ, який тривав з 00:00 до 06:00, складався з новин, документального фільму «Кремль. Брехуни при владі»,  двічі повторили включення міністерки економіки України Юлії Свириденко та велике інтерв’ю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Під час показу повторів на екрані не показували плашку «повтор»: через це глядач не завжди може зрозуміти, наскільки актуальну та свіжу інформацію отримує.

У блоці «Інтера» про український прапор та ціну, яку платять українці за свободу, говорили з заступником голови Українського інституту національної пам'яті Володимиром Тіліщаком. Гість сказав, що велика війна змусила українців сильніше почуватись українцями та посилила повагу до національних символів. Також говорили про співіснування синьо-жовтого та червоно-чорного прапорів.

Також у блоці «Інтера» показали урочисте підняття державного прапора України за участі президента Володимира Зеленського.

Про перебіг подій на фронті та ракетні удари росіян говорили з керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. Зокрема й про ймовірні ракетні удари, які можуть відбутись 24 серпня. Кузан — один з найчастіших спікерів національного марафону, який регулярно присутній у гостьових студіях блоків різних каналів. Починаючи з 1 травня він був у національному етері 36 разів.

У блоці «1+1» працювали дві студії. Гостьову організували у Києві, а виїзну провели на території артоб'єкта «Серце України» у географічному центрі України на Черкащині.

О 14 годині у національному етері розпочалась трансляція саміту «Кримська платформа». Показали вступну промову Володимира Зеленського та привітання світових лідерів.

Про підготовку до опалювального сезону у блоці «1+1» говорили з нардепом із групи «За майбутнє» Тарасом Батенком. Нардепи цієї групи регулярно коментують події саме у гостьовій студії «1+1».

О 18-й годині розпочалась трансляція святкового концерту у метро. Його відкрив президент України. Він тривав дві години. А о 21-й годині розпочався концерт «Єдиний квартал» виробництва студії «Квартал 95».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
612
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду