detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
29.08.2022 10:28
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 серпня
Нардепи у блоці «1+1», Тимошенко захищає шахтарів та декомунізація у світі.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV повторили трансляцію розмовної студії із пілотом повітряних сил, міністеркою Юлією Лапутіною і Міністром кабінету міністрів Олегом Немчиновим. При цьому канал не вважає за потрібне повідомити аудиторії, що все це вже було в етері.

О 6 ранку ведучий марафону у блоці «Інтера» запросив до розмови американського військового оглядача Гаррі Табаха. Він як капітан армії військово-морських сил США у відставці вважає, що військові діють професійно, не завдаючи шкоди цивільній інфраструктурі. Завдячувати треба і майстерності військових, і сучасним технологіям, які вони використовують.

З військовим Петром Охотіним ведуча Ірина Баглай говорила про російські війська на території Запорізької атомної станції. Експерт вважає, що Росія намагається залякувати місцевих. А приїзд представників МАГАТЕ має показати, що Росія порушує міжнародне законодавство.

Згодом в ефірі були ще кілька політичних експертів. Наприклад, Ігор Петренко, який говорив  про гучні заяви Папи Римського, про ізоляцію Росії та можливий початок визвольного руху в самій Росії.

А Євген Криштафович, директор центру європейських ініціатив з Естонії, говорив про процес декомунізації, який триває в Україні. Він говорив, що ще у 90-х цей процес закінчився у багатьох країнах, та призупинився, коли почалася політика «побєдобєсія» у Росії, яка зачепила і Україну.

У блоці «1+1» почали із розмови із воєнним експертом Олекандром Коваленком. Він говорив, що російська армія демонструє кволість і нікчемність, тому чекати її контрнаступу не варто.

Традиційно для «1+1» до студії запросили нардепа з групи «За майбутнє». З Іваном Чайківським говорили про роботу аграріїв та стан агроринку України, а також про забезпечення українців їжею. Для «1+1» саме представники «За майбутнє» — топспікери з теми агросектору.

З предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм у блоці «1+1» говорили про Успіння Пресвятої Богородиці.

Закон про медіа у блоці «Ради» знов обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. Крім неї про нововведення для медійників говорили з нардепом Микитою Потураєвим, який також був у блоці «Ради» цього дня. Тих, хто критикує запропонований проєкт або висловлює свої пропозиції до нього, до національного етеру не запрошують.

Про бюджет на наступний рік та підтримку шахтарів у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Вона регулярно коментує бюджетні питання та дії уряду у національному етері. Проте її включення більше схожі на політичну рекламу, ніж на спілкування з експертом чи представником влади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY