Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня

22 Серпня 2022
593

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
593
Загибель доньки російського пропагандиста Дугіна, інтерв’ю генерального директора Baykar Defence Халюка Байрактара та перемога Олександра Усика.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 серпня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1».

Блоку «Ради» цієї доби в національному марафоні не було.

Нічний блок Суспільного складався з повторів включень попередньої доби. Зокрема показали інтерв’ю зі стендап-коміком Вадимом Дзюньком, співведучим «Телебачення Торонто» Максимом Щербиною та уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем. Зауважимо, що Суспільне та ICTV/СТБ найбільше уваги приділяють темам культури у студійних інтерв’ю та включеннях.

У блоці ICTV/СТБ з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком говорили про реакцію росіян на День незалежності України. Гість сказав, що Росія прив'язує свої дії до якихось дат. Радники керівника ОП регулярно коментують події в етері нацмарафону. Загалом люди з таким титром 56 разів з’являлись у гостьових студіях різних каналів, коментуючи українську й міжнародну політику, гуманітарну ситуацію та воєнні дії.

Також із Подоляком говорили про Олексія Арестовича, якого цитують як радника керівника офісу президента та який виступає з власною позицією щодо заборони видачі росіянам віз, яка відрізняється від офіційної позиції України. Подоляк сказав, що відмінна позиція Арестовича, який не вважає, що росіянам треба відмовляти у візах до ЄС — частина дискусії, яка показує, що Україна — демократична країна.

Двічі протягом дня у блоках різних каналів, «Інтера» та «1+1», включали керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка. У першому випадку з ним говорили про ймовірну реакцію Заходу на російські провокаації на території Запорізької АЕС. У другому — про загрозу ракетних атак і що українська армія може їм протиставити.

У блоці «1+1» показали ексклюзивне інтерв’ю з генеральним директором турецької компанії Baykar Defence Халюком Байрактаром. Говорили про використання безпілотників, допомогу Україні, зустріч із Володимиром Зеленським та навчання українських військових. Гість розповів, що компанія вдосконалює безпілотники, спостерігаючи за їхнім використанням на війні в Україні.

У новинах показали сюжети про виставку спаленої російської техніки у Києві, перемогу Олександра Усика, загибель доньки російського пропагандиста Олександра Дугіна та прощання з Русланою Писанкою.

Фільм «Української правди» «Батальйон “Монако”» та резонанс, який він спричинив, у блоці «1+1» обговорили з правником Геннадієм Друзенком та політкоментатором Валентином Гладких. Друзенко в етері закликав переглянути ставлення до українського громадянства та надавати його лише тим, хто або служив у війську, або допомагав війську.

О 22:20 зі слів «За ініціативи президента України» розпочався черговий концерт у метро. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
593
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду