Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня

11 Червня 2022
1625

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1625
Зміни до трудового законодавства, стан ринку праці та гуманітарна ситуація у Маріуполі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «Рада».

У блоці Суспільного з експертами обговорювали зміни до трудового законодавства, які дозволяють роботодавцям відправляти працівників у простій чи призупиняти дію трудового договору. Зокрема говорили з юристом Віталієм Дудіним та директоркою Державного центру зайнятості Лілією Жовтяк. Віталій Дудін сказав, що у таких умовах працівники залишаються незахищеними. Це вплине на сплату страхових внесків та нарахування страхового стажу. На практиці люди, з якими призупинили трудові відносини, починають шукати неофіційну роботу.

Лілія Жовтяк розповіла, що через службу зайнятості під час війни працевлаштували 90 тисяч українців. Також вона додала, що переселенці можуть отримати допомогу у центрах зайнятості. Зараз у центрах є низка вакансій. Найчастіше шукають кваліфікованих технічних робітників, водіїв та працівників сфери обслуговування.

У блоці «України 24» про спалахи інфекційних захворювань у тимчасово окупованому Маріуполі мали розмову з головним санітарним лікарем України Ігорем Кузіним. Він пояснив, що зараз високий ризик поширення інфекційних хвороб, зокрема там, де є проблеми з водопостачанням та із дотриманням санітарних норм. Негативних наслідків можна уникнути, якщо забезпечити людей якісною питною водою.

Говорили у гостьовій студії також із генеральним директором ПАТ «Запоріжсталь» (належить Рінату Ахметову) Олександром Мироненком, який розповів, як підприємство допомагає обороні Запоріжжя.

У блоці телеканалу «Інтер» ситуацію на фронті обговорили з військовим експертом Олегом Ждановим. За його словами, українській стороні вдалося досягти певного паритету сил завдяки використанню ствольної артилерії; додатково на сили вплине використання реактивної артилерії. На думку експерта, у питанні постачання треба бути реалістами, тому зброю варто очікувати не раніше кінця червня або ж початку липня.

З головою Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василем Воскобойником в етері спілкувалися про працевлаштування українців закордоном. Він вважає, що рівень оплати українців, які перебувають закордоном, має бути не нижчим, ніж той, який пропонують місцевим. Це правило має діяти й тоді, коли українцям пропонують низькокваліфіковану роботу. Щодо роботи за фахом експерт сказав, що українцям важко влаштуватись на ті самі вакансії, що й тут. Найбільше шансів працювати за фахом мають айтівці.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів у гостьовій студії «Інтера» про те, що мелітопольці не братимуть участі у псевдореферендумі. Максимум, на який можуть розраховувати росіяни, — 3% від тої кількості людей, що залишились у місті. Також він розповів, що росіяни почали використовувати цехи м’ясокомбінату, аби зберігати своїх мертвих солдат, і планують використовувати харчові підприємства в інших містах, оскільки кількість убитих росіян щодня збільшується.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1625
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду