Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня

16 Червня 2022
1250

Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1250
«Рамштайн-3» у Брюсселі, документування злочинів російських окупантів в Україні та поточні новини про ситуацію в регіонах.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці  «1+1» повторили дві години випуску токшоу «Нічна варта», яке транслювали в етері 12 червня.

У блоці телеканалу «Рада» заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів, що з початком великої війни фактичні бюджетні видатки зросли. Якщо у довоєнний період на місяць закладалось 110 мільярдів гривень видатків, то зараз — близько 250 мільярдів гривень.

З пресофіцером бригади швидкого реагування Нацгвардії Харитіном Старським у студії говорили про ситуацію у Сєвєродонецьку. Він розповів, що у місті росіяни не досягли своїх планів, оскільки там є багато наших військових, які контролюють усі стратегічні напрямки. Також військовий додав, що найбільше не вистачає артилерії, оскільки у російської армії її набагато більше й там, де окупанти не можуть досягти успіхів, вони просто знищують територію.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у гостьовій студії «Ради» розповів про можливе досягнення миру. На його думку, досягнення перемоги може бути досягнено двома шляхами як воєнним, так і дипломатичним. Також він додав, що зброю Україна отримує не для того, аби бити по території Росії, а лише для звільнення власних територій. Також експерт вважає, що крім допомоги після конференції «Рамштайн-3» ми також можемо отримати цього тижня додаткову військову підтримку від США.

У блоці ICTV/СТБ про роботу коаліції «Трибунал для Путіна» говорили з головою правління Центру громадянських свобод Олександрою Матвійчук. Вона розповіла, що коаліція займається відтворенням усіх злочинів росіян, які вони вчинили на тимчасово окупованих територіях. Також вона додала: не можна сподіватись, що Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме всі злочини, оскільки він вибере собі лише певні випадки.

У гостьовій студії Суспільного генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповів про запуск нової марки. Він анонсував, що марка має вийти у середині липня. Також спікер додав, що перша марка зібрала велику кількість грошей як через продаж, так і на благодійність. Суму він не уточнив. «Укрпошта» отримує з продажів марки вартість її номіналу, решту передає армії чи на доброчинні проєкти. Докладніше про філателістичний бум в Україні читайте тут.

З політкоментатором Володимиром Фесенком у студії говорили про надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу. Він сказав, що для України важлива тема — надання зброї, тоді як у трьох європейських лідерів головна тема — проведення мирних перемовин. Це не означає, що вони не на боці України, але їм треба пояснити марність проведення мирних переговорів.

Голова правління центру оборонних стратегій, міністр оборони України у 2019-2020 роках Андрій Загороднюк говорив у блоці каналу «Україна 24» про засідання контактної групи з питань оборони України «Рамштайн-3». Він констатував, що виділеної кількості зброї для України міжнародною спільнотою не досить для перемоги над Росією.  

Секретар комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з європейським союзом Валентин Наливайченко розповів, що Україна отримає від США озброєння для ракетних систем, систем берегової охорони, артилерію і боєприпаси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1250
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду