Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня

14 Червня 2022
941

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
941
Паливна криза, військова допомога від міжнародних партнерів та виїзна студія «1+1» у Макарові на Київщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», ICTV/СТБ.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з військовим аналітиком Томом Купером. Експерт розповів про те, що російські плани постійно змінюються, зокрема РФ провалила вже декілька планів щодо свого наступу. На його думку, російські війська втратили найбільш боєздатні підрозділи, які тепер доукомплектовують запасом.

Також гість розповів, що батальйонно-тактичні групи складаються зараз із 200-300 людей, тож навіть якщо на Донбасі таких БТГ буде близько сорока, їх все одно не вистачить для того, аби прорвати українську оборону. Купер зауважив, що російська армія не навчена і не оснащена достатньо, щоби воювати так, як вони воюють зараз. За його підрахунками, росіяни втратили стратегічний запас танків, проте все ще мають багато артилерійських систем та боєприпасів.

У останню годину етерного блоку Суспільного повторили годину етеру за попередній день.

У гостьовій студії каналу «Україна 24» ведучі спілкувалися з радником лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Він розповів, що зараз російських військ у Білорусі менше, оскільки їх перекидають на Донбас. Тих, які залишаються, тримають для обслуговування ракетних комплексів та тиску на Лукашенка, аби він не міг вислизнути із зони впливу Путіна.

З експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком говорили про ситуацію на передовій. Він сказав, що зараз допомогу за лендлізом ще не везуть до України, поки що перевозять лише внутрішні резерви. А лендліз варто очікувати протягом місяця-півтора. Європейці й американці не були готові надавати Україні стільки допомоги, бо не вважали, що у ХХІ сторіччі хтось воюватиме, як у роки Другої світової війни. За баченням міжнародних аналітиків, мали працювати спецпризначенці із застосуванням дронів та безпілотників.

У блоці телеканалу «Інтер» про постачання палива говорили з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим. Гість розповів про те, що зараз усе пальне, яке отримує Україна, постачають європейські партнери, оскільки Кременчуцький нафтопереробний завод знищили окупанти. Міністр додав, що бензовози перетинають кордони без затримок. Також тему палива обговорили з директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком. Експерт пояснив, що через невміле регулювання цін на паливо заправки були вимушені піти у тінь. На його думку, якби не було держрегулювання, ціни зросли б до нинішніх показників, проте у країні не виник би дефіцит палива.

Із народною депутаткою України Марією Мезенцевою у гостьовій студії «Інтера»  говорили про роботу українських дипломатів, націлену на збереження пільг та виплат для українців, які вимушено залишили домівки та евакуювались за кордон.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю Наталії Мосейчук із грузинським вчителем Ладо Апхазавою. Він продав пам’ятну монету Global Teacher Award міжнародного конкурсу та обручку покійної матері, щоб допомогти школярам і вчителям України. Після аукціону до збору долучилась світова спільнота Global Teacher Award, місцеве телебачення та доброчинці. Загалом вчителеві вдалось зібрати 700 тисяч доларів. За його словами, він відчував біль України так само, як його відчували українці, та додав: у Грузії немає жодної школи, яка б не збирала чогось для України.

Із радником міського голови Маріуполя Петром Андрющенком говорили про гуманітарну ситуацію у місті. Він розповів, що процес депортації українців до Росії не припинявся й триває досі, а росіяни не проводять жодних протиепідеміологічних заходів. Далі до студії запросили імунолога Федора Лапія, з яким обговорили ситуацію з епідеміологічною безпекою в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
941
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду