Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня

7 Червня 2022
673

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
673
Виїзна студія «1+1» у Бузовій на Київщині, відновлення українських міст та історії про роботу журналістів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна», «Інтер», «1+1», «Рада».

Мар'яна Буджерин, дослідниця Центру Белфера Гарвардської школи держуправління Кеннеді, у блоці  «України» сказала, що сьомий пакет санкцій міститиме певні компроміси, але шлях до відмови від російського газу вже відкритий. Дипломати та політики вивчають питання щодо мінімізації ризиків для Європи. Вона вважає, що можна переконати всі держави, зокрема й Угорщину, оскільки енергетичне безпекове питання є важливим для всієї Європи.

Армен Чібухчан, журналіст, історик і політичний оглядач із Америки, у блоці «України» сказав, що санкції впливають не лише на нинішню ситуацію, а й на майбутнє Росії. Він переконаний, що РФ за 10—15 років не повинна мати змогу «стати на ноги» і погрожувати нападом на Молдову, Грузію, Україну та інші держави.

Воєнну обстановку коментував експерт Дмитро Снєгирьов. Він вважає, що в українських військових зараз є можливість надійно утримувати Сєвєродонецьк. Експерт сказав, що зараз для наступу росіяни використовують переважно мешканців раніше окупованих частин Луганської та Донецької областей, а самі йдуть позаду.

Олександра Ткаченка, міністра культури та інформаційної політики, у блоці «Інтера» привітали із професійним святом — Днем журналіста. Він сказав, що ставлення до журналістики в України після війни має змінитись. Урядовець прокоментував приїзд в Україну пропагандистки Марини Овсяннікової. Міністр сказав, що здивований фактом працевлаштування цієї особи у німецьких медіа і тим, що вона змогла потрапити в Україну.

Психологиня Наталія Ломоносова говорила про тих, хто в результаті отриманих психологічних травм стає сильнішим. Людям варто нагадувати собі, що боротись із стресом не обов’язково самотужки. Зараз чимало психологів відкриті до співпраці, часто некомерційної.  Варто про це пам’ятати і звертатись по допомогу. Якщо ж такої можливості немає, психологиня радить спілкуватися із близькими та друзями.

Іван Ступак, експерт Українського інституту майбутнього, мав із ведучим «Інтера» розмову про перспективу вступу України до НАТО. Експерт вважає, що ця війна прискорює можливість України до вступу, зокрема, завдяки отриманню зброї, навчанню військових та роботі із сучасними світовими технологіями.

У блок «1+1» включались журналісти В'ячеслав Твердохліб та Андрій Цаплієнко, які розповідали про роботу у гарячих точках. Твердохліб серед іншого поділився історією про те, як йому вдалося вивезти флешку з відео з окупованого Маріуполя, а Цаплієнко — про обставини свого поранення під Черніговом.

Був в ефірі й журналіст Роман Цимбалюк, який протягом тривалого часу працював кореспондентом інформагенції УНІАН у Росії. Він вважає, що в Росії немає журналістів, натомість є люди, які чинять інформаційні злочини, виправдовуючи російський тероризм. Згадав Цимбалюк й про Олександра Невзорова, який днями нібито отримав або чи має отримати українське громадянство. Його Роман журналістом таки вважає.

Економіст Павло Кухта говорив про перспективи України в роботі із донорами. Експерт сказав, що іншого ресурсу зараз немає — бюджету вистачає на оборону та пенсії й зарплати бюджетникам. На думку фахівця, загрози призупинення виплат пенсій чи інших соціальних виплат немає. Головне, аби Нацбанку не довелось додруковувати готівку, що прискорить інфляцію.

У новинах згадували про проблеми із програмами протезування в Україні,  про ймовірну легалізацію вогнепальної зброї, про середню освіту. 7 червня закінчується термін реєстрації на комбінований онлайн-тест із математики, української мови та історії України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
673
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду