Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 червня

17 Червня 2022
1099

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1099
Візит глав Франції та Німеччини в Україну, продовольча криза у світі та кандидатство України на членство в ЄС.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Збитки агросектору перевищили чотири мільярди доларів. Ольга Василевська-Смаглюк, народна депутатка України, членкиня комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, у блоці канали «Україна24» говорила про потребу запастися продовольством. Відповідальність за створення запасів і логістику, на думку уряду, мають узяти на себе регіони. І тільки після цього можна переходити до експорту зерна та інших харчів.

Про стан здоров’я Путіна говорили із політтехнологом та письменником Михайлом Шейтельманом.

Ігор Айзенберг, професор Нью-Йоркського університету, говорив у блоці «України 24» про продовольчу кризу, яку через війну в Україні відчувають  і європейці, і американці. Розблокувати порти, щоб відновити експорт, можуть допомогти протиракетні установки «Гарпун». Їх протягом 2—3 місяців можуть передати українцям американці — зараз їх ще тільки виробляють.

Капітан, пресофіцер оперативного командування «Схід» Ілько Божко у блоці «Інтера» сказав, що зброя, яку вже дали Україні, дала змогу відкинути ворога. Але українські армійці продовжують чекати підтримку Європи. Зброю, яка потрібна для контрнаступу.

Спільний виступ у блоці «1+1» мали генпрокурорка України Ірина Венедиктова та Карім Хан, прокурор Міжнародного кримінального суду. Говорили про фіксацію злочинів російської армії на території України. Конкретної кількості зафіксованих злочинів Карім Хан не назвав. Він сказав, що фіксують і знущання з  полонених, і вбивства, і зґвалтування.

Економіст Павло Кухта вважає, що зараз Україна підтримує імпортерів більше, ніж власних виробників. Він вважає, що резерви Нацбанку мають витрачатися на газ і на зброю для армії.

Про візит лідерів Німеччини та Франції Олафа Шольца та Емманюеля Макрона говорили переважно в новинах. Депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс у блоці каналу «Рада» назвав візит жестом солідарності. Якщо війна триватиме до кінця року, то Україні потрібна буде зброя на суму близько 100 мільярдів євро, а ЄС поки що вклав два мільярди, сказав спікер.

В медіа почали обговорювати питання утилізації будівельного сміття після руйнацій, спричинених обстрілами окупантів. На цю тему говорили в блоці «Ради» із міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем. Світовий досвід, каже Стрілець, показує, що 90% такого сміття можна переробити і використати повторно — для відсипки доріг, наприклад. Окремо треба буде сортувати, шифер, бо у ньому є шкідливий азбест, та побутову техніку.

У блоці Суспільного про звільнення Криму говорили з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим. Він сказав, що за вісім років люди у Криму багато чого бачили від росіян, тому чекають повернення під юрисдикцію України. Заяву міністра оборони Олексія Резнікова щодо наміру України звільнити Крим Чубаров вітає і вважає цей крок забезпеченням майбутнього держави. Крим не має бути плацдармом для Росії, бо саме з Криму 24 лютого увійшла колона техніки на материкову частину України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду