Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 червня

12 Червня 2022
1427

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1427
Ситуація на передовій, постачання нового озброєння в Україну та життя людей із вадами слуху в умовах війни.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

Військовий експерт Костянтин Машовець у блоці телеканалу «Рада» висловив думку щодо звільнення окупованих територій: він вважає, що якщо доведеться обирати між збереженням війська і звільненням територій, треба зберегти військо, яке пізніше зможе звільнити окуповані території.

Ще один військовий експерт Дмитро Громаков говорив із ведучими «Ради» про російських військових, які «харчуються» пропагандою. Ті, хто має бажання, міг би читати українські та західні видання, де є правдива інформація, вважає експерт. Втім, він каже, що воювати їдуть не стільки мешканці Москви, скільки люди із менш розвинених регіонів Росії. Це теж варто враховувати, коли йдеться про росіян, які нібито не знають правди.

Філософ Вахтанг Кебуладзе у блоці ICTV/СТБ також ділився своїми рефлексіями щодо російської сутності. Він вважає, що Росія може існувати лише як імперія. І російські ліберали намагаються зберегти її. Що ж до прагнення деяких росіян стати українськими громадянами, філософ вважає, що надання такого статусу повинно мати чіткий і прозорий алгоритм — передусім слід довести свої знання з української мови та історії. Олександра Невзорова він назвав російським фашистом і нацистом і порадив подивитись його відео 1990-х років.

Сергій Данилов, заступник директора Центру близькосхідних досліджень, сказав в ефірі, що росіяни не почуваються впевнено навіть на територіях, які загарбали: відчуваючи щонайменшу загрозу, втрачають самоконтроль і починають панікувати.

У блоці Суспільного з головою Українського товариства глухих (УТОГ) Іриною Чепчиною говорили про життя під час війни людей, які мають вади слуху.  Вона розповіла, що до початку повномасштабної війни УТОГ і держава спільно розробляли механізм інформування людей із вадами слуху про надзвичайні ситуації. Після 24 лютого товариство почало працювати на інформаційному фронті. Також спеціалісти УТОГ долучилися до розв’язання проблем, пов'язаних з евакуацією людей, які мають особливі потреби.

Із завідувачкою кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету Наталією Виноград у гостьовій студії Суспільного говорили про поширення мавпячої віспи. За її словами, це не нове захворювання, вже достатньо вивчені ризики та розроблені механізми подолання епідемії. Експертка додала, що цей вірус дуже повільно поширюється. На її думку, ця хвороба не спричинить великого навантаження на медичну систему України.

У блоці каналу «Україна 24» з головою Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном мали розмову про постачання новітніх німецьких систем протиповітряної оборони до України та рівень її захисту. Експерт зауважив, що навіть одиниці таких систем, як IRIS-T, можуть суттєво вплинути на рівень захисту України. Проте з урахуванням досвіду німецької підтримки ми не можемо бути впевнені, що справді отримаємо ці системи.

У блоці «Інтера» Богдан Бондаренко, політичний експерт та правник, розповідав, як нині українські правоохоронці документують злочини Росії для майбутніх міжнародних судів та української системи правосуддя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду