Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня

4 Червня 2022
1253

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1253
Сто днів повномасштабної війни, гуманітарна ситуація на окупованих територіях та виїзні студії «1+1» у Львові та Києві.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV / СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

Олександр Солонтай, директор програм інституту політичної освіти, розповідав ведучій Суспільного, що нині українцям важливо розповідати світу про війну в Україні. Громадяни інших країн можуть впливати на своїх політиків, щоби ті підтримували Україну.

На Суспільному журналістка й ведуча Анна Чередниченко підготувала інтерв'ю із харківським мером Ігорем Тереховим. Його записали по відеозв'язку. Ведуча поцікавилась думкою Терехова, чи є Харків, як колись було заведено вважати, проросійським містом. Він стверджує, що 90% харків’ян говорить російською, у тому числі на фронті, але це нічого не означає. Харків’яни — українці й зараз боронять свою країну. При цьому Терехов не заперечує факт, що у 2014 році в Харкові були симпатики Росії, але коли люди побачили переселенців із Донецької чи Луганської областей, їхня думка почала мінятися, вважає він.

Ґрунтовне інтерв’ю дав в ефірі цього каналу історик Олександр Зінченко,. Його запросили у студію наживо.

Журналістка Ангеліна Карякіна взяла інтерв’ю в амбасадорки США в Україні Бріджит Брінк. Спілкувалися медійниця й дипломатка наживо в Києві. Цей фрагмент ефіру повторили й у час, відведений каналу «Україна 24». Бріджит Брінк мала зустріч із Володимиром Зеленським, його охарактеризувала як відважну людину, його поведінка й поведінка українців нині, каже вона, надихає весь світ. Для США важливо надавати підтримку, щоб Україна могла перемогти ворога, а також переконатись у тому, що Штати зможуть допомогти відновити Україну.

Ведучі «Україна 24» говорили з головним лікарем Національного інституту раку Андрієм Безносенком. Він розповів, що зараз онкоцентри в Херсоні, Мелітополі та Маріуполі перебувають під окупацією й колеги не знають, що там відбувається. Туди не передають ліки для важкохворих людей, які лишилися в окупації. Київський центр працює вже у штатному режимі, але багато пацієнтів нині в західній частині України — там навантаження зросло майже на 300%. Поки що ліки є, але гарантувати пацієнтам, що так і буде далі, неможливо.

Дмитра Сахарука, який найчастіше з’являється у блоці «України», знову назвали енергетиком ДТЕК, хоча титрують таки виконавчим директором ДТЕК.

Білорус Вадим Кабанчук, військовослужбовець полку імені Кастуся Калиновського, у блоці «Інтера» розповів про підрозділ, який боронить Україну від росіян ще з 2014—2015 років. Зараз білоруси, кілька сотень бійців, формують полк, який захищає Україну.

У одній із виїзних студій каналу «1+1» Наталія Мосейчук мала бесіду з мером Львова Андрієм Садовим, зокрема про те, як місто приймає переселенців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 861
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду