Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня

8 Червня 2022
665

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
665
Ситуація на Луганщині, полонені «азовці» та зброя для нашої армії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV, Суспільне, «Україна 24», «1+1».

Добу ведучі «Ради» почали зі спілкування із радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Говорили з ним про пропаганду Росії. Передусім вона спрямована на росіян, уже потім — на українців і в останню чергу — на мешканців інших країн, каже Лещенко. Він показував на камеру уламки російських ракет, які напередодні влучили у Дарницький вагоноремонтний завод у Києві.

Ведучі мали розмову із військовим експертом Сергієм Грабським. Його зокрема спитали: чому складно довести міжнародній спільноті, що росіяни використовують проти українців заборонену зброю? Грабський не погодився із ведучим: на його думку, всі розуміють, що має місце масове використання забороненої міжнародними конвенціями зброї — касетних і фосфорних бомб.

Харитін Старський, пресофіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії, розповів про тактику росіян, які намагаються захопити Сєвєродонецьк і Слов’янськ. Зараз у окупантів достатньо «гарматного м’яса», щоб спробувати це зробити. Тривають вуличні бої із російською піхотою.

Андрій Шаповалов, виконувач обов’язків директора Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони, говорив із ведучим каналу ICTV про загострення глобальної продовольчої кризи. Лідери африканських держав неохоче визначаються, на чийому вони боці — України чи Росії. Європейські лідери закликають їх принаймні не повторювати меседжі російської пропаганди про те, що Україна нібито винна в «голодоморі».

Катерина Прокопенко, дружина командира «Азова» Дениса Прокопенка, була гостею блоку ICTV. Жінка розповіла, що востаннє говорила з чоловіком два тижні тому — він зателефонував із невідомого номера. Зараз родини військових, які захищали «Азовсталь», планують залучити «Червоний хрест», щоб дізнатись про справжні умови, в яких перебувають полонені. Чи вдасться це організувати, залежить від російської сторони.

Обговорювали в ефірі майбутнє спорту в Україні. Згадали тут і програму президента, завдяки якій, за словами міністра Вадима Гутцайта, відновили спортивні об’єкти. Раніше їх будували й  підтримували значною мірою коштом іноземної допомоги, а тепер росіяни зруйнували вже понад тисячу спортивних об’єктів.

У блоці Суспільного говорили зі Святославом Павлюком, виконавчим директором асоціації «Енергоефективні міста України». Він вважає, що якщо не платити за енергоресурси стільки, скільки вони коштують, важко буде говорити про енергетичну незалежність. З іншого боку, варто враховувати й платоспроможність українців.

Юлія Жовтяк, директорка Державної служби зайнятості, розповіла, що в Україні зареєстровано 315 тисяч безробітних. У порівнянні з довоєнним періодом кількість зменшилась на 2%, а якщо з минулим роком, то безробітних на 15% менше, адже ринок вирівнявся після кризи, пов’язаної з коронавірусним локдауном.

У блоці «1+1» був секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. Він підтвердив інформацію про складну ситуацію у містах на Луганщині. Нагадав, що міжнародна спільнота надала чимало зброї, подякував партнерам і похвалив президента Зеленського.

Петро Котін, очільник «Енергоатому», сказав, що нині безпечно й надійно працюють більшість атомних станцій в Україні. Найгірша ж ситуація на Запорізькій станції в Енергодарі. Наразі цей об'єкт захопили росіяни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
665
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду