Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня

6 Червня 2022
923

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
923
Намагання зрозуміти росіян на «1+1», виїзна студія телеканалу «Рада» в Ірпені та вихід церкви Московського патріархату з-під російського впливу.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

У нічному блоці телеканалу «Інтер» здебільшого транслювали новинну студію. В останню годину етеру показали повтор частини випуску новин Суспільного за попередню добу.

На «1+1», традиційно для нічого етеру, працювали ведучі токшоу «Нічна варта» Євген Плінський, Наталя Островська, Євген Куксін та Андрій Орляк. У цьому випуску вони намагались зрозуміти російських військових та тамтешнє суспільство, зокрема знайти причини, чому народи, яких поневолили росіяни, воюють за Росію. Говорили з активісткою із Бурятії Раджаною Дугаровою, організатором руху «Калмикія проти війни в України» Доржином Маджиєвим, російським опозиційним політиком Іллею Пономарьовим.

Про стан Путіна і його найближче оточення мали розмову з фізіогномістом Дмитром Поповим, а також із правозахисником Марком Фейгіним. «1+1» присвятив три години спілкуванню з російськими спікерами.

Команда каналу «Рада» цього дня організувала гостьову студію на виїзді в Ірпені. Говорили про гуманітарну ситуацію у місті та розслідування злочинів російських окупантів. Зокрема, перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що у населених пунктах Київської області тривають експертизи, результати яких передадуть до у Міжнародний кримінальний суд.

Показали також інтерв’ю Ганни Гомонай із президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хоєром, який розповів про обсяг допомоги, яку отримає Україна та інші країни, які приймають українських біженців. Виявилось, що від рук росіян постраждали й активи ЄІБ.

У блоці ICTV/СТБ про гуманітарну катастрофу у Маріуполі розпитували у радника міського голови Петра Андрющенка. Він розповів, що росіяни фактично поставили маріупольців в умови, коли ті можуть отримати питну воду не частіше, ніж раз на один день. Також він стверджує, що можна вже говорити про початок епідемій.

Радника міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка цього дня тричі долучали до етеру в різних блоках. На «1+1» та «Раді» з ним говорили про ситуацію у Києві та активність російських диверсантів. У етері ICTV/СТБ він розповів, що Путін намагається тиснути на світову спільноту, аби виграти час.

У блоці Суспільного ведуча Олена Ремовська провела інтерв’ю з богословом Кирилом Говоруном. Говорили про відділення від Москви Православної церкви Московського патріархату. Експерт зауважив, що процес автокефалії розпочався понад десять років тому, ще за часів митрополита Володимира (Сабодана), який взяв курс на тиху автокефалію, й зараз цей процес починає завершуватись.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
923
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду