Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня

5 Червня 2022
1563

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1563
Інтерв’ю Олександра Ткаченка телеканалу «Рада», злочини Росії проти українських дітей та сто днів марафону «Єдині новини».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Інтер».

У блоці телеканалу «1+1» повторили двогодинну частину токшоу «Нічна варта» за 1 червня. Про легалізацію зброї ведучі говорили з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, представником Асоціації власників зброї Георгієм Учайкіним та криміналістом Григорієм Усатим. Тему емоційної безпеки цивільних і військових коментували в етері психологиня Анна Кушнерук та військовий психолог Андрій Козінчук.

У блоці «Ради» ведучі мали розмову з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем. Урядовець розповів про інтеграцію України до європейської екологічної спільноти та запровадження європейських стандартів. Міністр також повідомив, що 20% площі природоохоронного фонду України — під загрозою.

З військовим експертом Дмитром Снєгирьовим ведучі «Ради» говорили про потреби українців у зброї та орієнтовні терміни її передачі. Експерт сказав, що українські військові отримають зброю найближчим часом, зокрема гаубиці зі США та САУ з Польщі, а проти корабельні британські ракети вже надійшли в країну.

На кінець етерного блоку показали інтерв’ю Ганни Гомонай із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Серед іншого міністр коментував роботу журналістів під час війни. Ткаченко сказав, що журналісти, які працюють в етері марафону, вже вписали свої імена в історію.

Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, поінформував, що у травні податкових надходжень було більше, ніж у квітні. Економіка відновлюється, вважає нардеп. Ведуча блоку ICTV/СТБ нагадала Гетманцеву, що майже 20 тисяч підприємців виступають за його звільнення через ідею повернення до довоєнних податків. Політик вважає, що протистояння немає і все це ігри колег-політиків.

У блоці Суспільного обговорювали злочини Росії проти українських дітей. Зокрема говорили з начальником служби у справах дітей Львівської обласної військової адміністрації Володимиром Лисом, керівницею освітнього напрямку Української гельсінської спілки з прав людини Валентиною Потаповою, психологинею Марією Сичинською, представником Міністерства соціальної політики Русланом Колбасою, засновником «Східної правозахисної групи» Павлом Лисянським та іншими. Павло Лисянський розповів про ситуацію з дітьми на окупованих територіях. Він говорить, що Росія поставила собі за мету викрадати українських дітей, зокрема визнавати російськими дітьми тих, у кого бодай один із батьків отримав російський паспорт.

Ведучий Ігор Шавро провів інтерв’ю з головою координаційного штабу з питань захисту прав дітей в умовах воєнного стану Дар'єю Герасимчук. Вона розповіла, що в умовах воєнного часу у будь-якій країні процедура усиновлення зупиняється, і спростити систему усиновлення неможливо, бо є ризик передати дитину з однієї небезпечної ситуації до іншої.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду