Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня

9 Червня 2022
859

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
859
Оперативна ситуація на передовій, волонтерська допомога українським військовим та цивільним, санкції проти Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У нічному блоці «1+1» повторили 2-годинний випуск токшоу «Нічна варта» за 5 червня. Ведучі намагалися зрозуміти російських військових, російське суспільство і те, що саме штовхає малі народи воювати за Росію. Зокрема говорили з активісткою із Бурятії Раджаною Дугаровою, організатором руху «Калмикія проти війни в України» Доржином Маджиєвим, російським опозиційним політиком Іллею Пономарьовим. Також у повторі показали розмови із фізіогномістом Дмитром Поповим та правозахисником Марком Фейгіним, упродовж яких вони намагались розібратись, чи справді є підстави вважати, що Путін тяжко хворіє.

Команда «Ради» у своєму блоці приділила увагу ситуації на фронті. Гостями були зокрема воєнні експерти Костянтин Машовець, Михайло Притула, Олександр Мусієнко та Дмитро Снєгирьов, а також заступник начальника Генерального штабу української армії (2006-2010) Ігор Романенко та пресофіцер 112 бригади тероборони Андрій Ковальов.

Михайло Притула сказав, що наступ росіян на Сєвєродонецьк не мав жодних результатів. Костянтин Машовець розповів, що з боку Білорусі в агресора недостатнє військове угруповання, яке не дасть змоги повторно наступати на територію України з півночі. На його думку, допомога західних країн дозволить Україні вирівнятись у ресурсах із Росією, проте на це необхідний час.

У блоці ICTV/СТБ про допомогу армії говорили з ведучим та волонтером Сергієм Притулою. Він розповів, що військовим вкрай необхідний транспорт, дрони та якісні засоби зв’язку, оскільки автомобілі швидко ламаються і їх важко ремонтувати в умовах війни.

Про волонтерство у блоці ICTV/СТБ також говорили з ведучим і волонтером Олександром Педаном. Серед іншого він коментував те, як допомогти українським школярам обрати університет для продовження навчання, а також перебіг перевірки 12 українських університетів.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з радницею міністра енергетики Ланою Зеркаль. Гостя розповіла про продаж електроенергії закордон та інтеграцію України до міжнародної енергомережі. Вона також сказала, що українські підприємці виробляють більше електроенергії, ніж потрібно місцевим споживачам. Під час воєнного стану попит на електроенергію зменшився на 30-40% через зупинки бізнесу та евакуацію.

Також поговорили про нафтове ембарго на міжнародній арені. Зеркаль сказала, що ембарго матиме вплив як на державний бюджет Росії, так і на пересічного мешканця РФ. А відмова від російських енергоносіїв дозволить державам Європи уникнути тиску і шантажу з боку Кремля.

У блоці «України 24» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. В етері вона закликала владу забезпечити житлом усіх, хто його втратив. На її думку, в Україні достатньо житлового фонду для цього.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду