Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 червня

15 Червня 2022
1274

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1274
Міжнародна підтримка, статус кандидата на членство в ЄС для України та посилення санкцій проти Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1».

У блоці ICTV/СТБ, який відкривав добу, повторили дві години етеру за 12 червня — інтерв’ю грузинської співачки Ніно Катамадзе та її концерт у київському метро.

У блоці Суспільного з половиною запрошених до гостьової студії говорили про міжнародні відносини, підтримку України та роботу українських дипломатів. Зокрема до етеру долучили пані посла України у Мексиці Оксану Драмарецьку, посла України в Австралії Василя Мірошниченка та інших. Також показали інтерв’ю Олени Ремовської з депутатом Європарламенту та колишнім міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Василь Мірошниченко пояснював, що Австралія — держава, що розуміє усі загрози глобальній безпеці, які постали перед світом після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також у блоці Суспільного повторили інтерв’ю Дар’ї Кузнецової з призером зимових олімпіад Олександром Абраменком, яке було у прямому етері 10 червня. Також дали декілька інтерв’ю Ігоря Шавра, що були в етері 11 червня, зокрема з очільницею Українського товариства глухих Іриною Чепчиною та першим заступником міністра аграрної політики та продовольства Тарасом Висоцьким.

Старший аналітик дослідницького центру «Європейські цінності» у Празі Давид Стулік у блоці «України 24» сказав, що Україні треба виконати додаткові умови, аби точно отримати статус кандидата на членство в ЄС. Зокрема це стосується реформ. Він припустив, що Єврокомісія рекомендуватиме Україні виконати ці додаткові умови, але все ж надасть кандидатський статус.

Із координатором національної програми «Велике будівництво» Юрієм Голиком у студії «України 24» говорили про відбудову зруйнованої інфраструктури та продовження роботи програми будівництва. Зараз усі роботи, які ведуться у межах «Великого будівництва», обмежуються поточними ремонтами, бо всі капітальні видатки із державного та місцевих бюджетів заморожені.

Із політтехнологом Борисом Тизенгаузеном ведучі говорили про відключення Росії від SWIFT та посилення санкцій. Експерт акцентував на тому, що важливо не тільки відключити російські банки від платіжних систем, а й впроваджувати обмежувальні заходи щодо тих держав, які допомагатимуть Росії обійти європейські та американські санкції.

Олександра Фоменка, генерального директора компанії «ДТЕК Мережі» Ріната Ахметова, у блоці «України 24» протитрували як енергетика компанії.

Із міністром фінансів України Сергієм Марченком у блоці «Інтера» говорили про основні видатки державного бюджету та падіння доходів. Урядовець розповів, що доходи з митниці почали зростати, надто якщо врахувати, що існує низка пільг. Податкова, за його словами, майже цілком виконала травневий план. Основне джерело надходження грошей у бюджет України — підтримка міжнародних партнерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду