Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня

13 Червня 2022
1228

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1228
Ситуація у Чорному морі, свято Трійці, виїзна студія телеканалу «Рада» у Макарові на Київщині та інтерв’ю Ніно Катамадзе.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Протягом дня в етері марафону транслювали привітання зі святом Трійці від лідерів різних церков.

У блоці «1+1» показали новий випуск токшоу «Нічна варта». Ведучі обговорювали з гостями теми безробіття в Україні, підготовки до опалювального сезону, ситуацію з ринком нерухомості та становище української економіки.

Із бізнесменом Андрієм Ставніцером у «Нічній варті» говорили про вплив блокування українських портів на економіку. Гість розповів, що Україна була на другому місці у світі за обсягом експорту зернових та на першому — за обсягом експорту соняшникової олії. Через блокування портів неможливо виконати експортні зобов’язання. Також він сказав, що аграрії недоотримали 15 мільярдів доларів через заблоковані порти.

Із генерал-майором запасу Служби безпеки України Віктором Ягуном з’ясовували, чому росіяни намагаються закріпитись на острові Зміїний. Експерт розповів, що після того, як українські військові потопили крейсер «Москва», росіянам залишається утримувати Зміїний за допомогою протиповітряної оборони, аби прикривати свій флот із неба.

У гостьовій студії «1+1» також поспілкувались із народним депутатом, членом групи «За майбутнє» Дмитром Лубінцем. Він розповів про свою участь у доброчинності, а також нагадав глядачам, що війна триває. Нагадаємо, цю депутатську групу пов’язують із власником телеканалу «1+1» Ігорем Коломойським.

Команда «Ради» цього дня організувала виїзну студію у Макарові на Київщині.

Радник президента України з економічних питань Олег Устенко у гостьовій студії «Ради» розповів, що попри колосальне падіння зараз у довгостроковій перспективі економіка України налагодиться, й після завершення бойових дій зростання на 10-20% щороку не буде проблемою. Але найближчим часом економіці буде важко.

Із головою Тернопільської обласної військової адміністрації Володимиром Трушом ведучі мали розмову про ракетні удари, від яких постраждали цивільні у Чорткові. Гість розповів, що багатьом людям життя врятувало те, що вони були у сховищах.

У блоці ICTV/СТБ з першим заступником начальника департаменту патрульної поліції України Олексієм Білошицьким говорили про святкування Трійці. Він розповів, що сьогодні все було організовано за правилами воєнного часу, й віряни та священнослужителі дотримувалися цих правил. До забезпечення порядку залучили вісім з половиною тисяч правоохоронців. Про святкування Трійці також говорили з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм.

До етеру також запросили пілота квадрокоптера Андрія Покрасу. Він поділився історією про те, як за допомогою коптерів вдалось зупинити просування росіян, а також розповів, як працював разом з територіальною обороною.

Ввечері в етері нацмарафону показали інтерв’ю грузинської співачки Ніно Катамадзе. Вона сказала, що проросійську позицію у Грузії має лише її уряд, оскільки Росія на нього впливає. Співачка вважає, що за війну несе відповідальність все російське суспільство, й увесь світ знає, що Росія — країна-агресор. Після інтерв’ю показали концерт грузинської співачки у київському метрополітені.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1228
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду