Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня

10 Червня 2022
1059

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1059
Фейки росіян про успіхи на фронті й знищення української техніки, повільна допомога Заходу, літній відпочинок для дітей.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці телеканалу «Україна 24» ведучі говорили зокрема із білоруським громадським та політичним діячем Сергієм Бульбою. Він вважає, що рішення самопроголошеного президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка збільшити армію буде важко втілити, тому що держава не має на це достатньо фінансових ресурсів.

З американським істориком Юрієм Фельштинським у гостьовій студії «України 24» говорили про допомогу західних країн Україні. Він вважає, що оскільки війна не виходить за територію України, то й посилювати та прискорювати тиск на Росію поки що не потрібно. На його думку, допомога західних країн буде доволі повільною, а постачання озброєння не поставить вирішальної крапки у війні, позаяк Путіну абсолютно все одно, скільки людей він втратить в Україні. Також історик припускає, що президенту Росії зараз не потрібне втручання НАТО, оскільки плани президента РФ масштабні, й Україна — лише одна зі складових цього плану.

У блоці «1+1» питання оздоровлення дітей обговорили з першою заступницею голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної політики Іриною Констанкевич. Депутатка розповіла, що на центральному рівні питання оздоровлення дітей поки не вирішене. На її думку, замість моря цього року можна везти дітей у Карпати.

Також ведучі «1+1» мали розмову із засновником і командиром Грузинського національного легіону Мамукою Мамулашвілі. Він каже, що грузинська влада зараз має нейтральну позицію, хоча насправді уряд підтримує Росію, тоді як суспільство Грузії — повністю на стороні України.

У блоці телеканалу «Рада» говорили з Юрієм Дідовцем, комендантом торгового центру Retroville у Подільському районі Києва. Нагадаємо, цей ТЦ росіяни обстріляли 20 березня. Він розповів, що центр відбудовують, підрядники вже почали роботу, а збитки внаслідок обстрілу становлять близько 100 мільйонів євро. Вже у червні планують частково відкрити цей ТЦ, а 75% площі стануть доступними для відвідувачів у серпні.

Запросили до вуличної студії «Ради», яку облаштували на території зруйнованого росіянами Дарницького вагоноремонтного заводу, голову правління «Укрзалізниці» Олександра Камишина. З ним ведучі говорили про наслідки удару по заводу й російські фейки. Камишин каже, що на території заводу не було жодної військової техніки. Він повторив тезу, яку вже не раз озвучували українські військові: окупанти прицільно знищують нашу залізничну систему, аби перешкодити можливості працювати на експорт.

Гостьова студія ICTV/СТБ розпочалась із включення голови Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка. Він спростував фейк росіян про захоплення Слов’янська й наголосив, що для того, аби навіть спробувати захопити Слов’янськ, росіянам спочатку треба буде туди дістатись.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду