Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня

10 Квітня 2022
1028

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1028
Обстріл Краматорська, стан постраждалих, кількість загиблих, візит у Київ прем’єра Великої Британії Бориса Джонсона, перспективи України та ймовірний аналог «Плану Маршалла».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізуємо якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада»‎, ICTV/СТБ‎, Суспільне, «Україна 24»‎.

Регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича. Патріотичні ролики про армію, добровольців, територіальну оборону, волонтерство, аграрний фронт та звільнені міста Київщини, відбудову України й відео представників батальйону «Азов».

«Інтер»‎. У студії працювали Олександр Васильченко і Олексій Фадєєв. У новинах показали сюжети про формування добровольчих частин, вибухи у Харкові, візит президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, готовність Євросоюзу посилювати тиск на Росію і ситуацію на фронті.

Із журналісткою Єлизаветою Чубенко говорили про благодійний вечір у США, який має на меті зібрати допомогу для України і забезпечити ліками госпіталі для поранених.

«1+1». Ведучі Святослав Гринчук, Євген Плінський і Наталя Островська. Розпочали з інформації про ситуацію на фронті, розповіли про успіхи української армії й втрати окупантів, показали кадри ракетного удару по вокзалу у Краматорську та розмінування Київщини.

Нічний етер каналу організували у форматі токшоу «Нічна варта». У гостьовій студії працювали Євген Плінський і Наталя Островська та журналісти «1+1» Євген Куксін і Стас Ясинський. Розпочали із розмови з радником керівника Офісу президента Сергієм Лещенком, який розповів про лендліз і підтримку США. Пізніше до студії приєдналась ведуча телеканалу «2+2» Катерина Нестеренко. З нею говорили про російські фейки і дезінформацію. Запросили блогера Дениса Казанського, який говорив про обстріл Краматорська та спростовував брехню російських ЗМІ.

Із співзасновником Українського інституту майбутнього Анатолієм Амеліним обговорили майбутній «План Маршалла» для України. На думку експерта, до програми наймовірніше будуть залучені США і країни Європи.

Після новинного блоку повторили випуск токшоу «Нічна варта», який вже показували раніше.

«Рада». Марафон цього дня вели Антон Страшко, Назар Довгий, Катерина Павлова, Олеся Ніцевич і Максим Зборовський. Традиційно розпочали з новин: про удар по Краматорську, реакцію на нього Володимира Зеленського, поїздку заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка на Харківщину, евакуацію маріупольців.

У гостьовій студії говорили з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком про відновлення Київщини, розмінування звільненої території. Він сказав, що росіяни залишили після себе величезну кількість вибухових предметів — у пральних машинах, біля дверей, під стільцями.

Говорили з керівником Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм, який розповів про ситуацію у регіоні. Говорили про бої у Попасній і Рубіжному, обстріли Гірської громади і накопичення ресурсів для наступу на Луганщину.

З лідером гурту «ТІК» Віктором Бронюком говорили про його волонтерство.

Про розширення і модернізацію ветеранських пільг і статус ветеранів говорили із міністеркою у справах ветеранів Юлією Лапутіною. Голова Донецької ОВА Павло Кириленко розповів у гостьовій студії про наслідки ракетного обстрілу краматорського вокзалу.

Показали інтерв’ю міністерки соціальної політики Марини Лазебної ведучій «1+1» Аллі Мазур про допомогу евакуйованим.

ICTV/СТБ. Ведучі Олена Фроляк, Яна Брензей і Петро Дем’янчук. У гостьовій студії говорили з речником Одеської ОВА Сергієм Братчуком.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про роботу на культурному фронті, відмову від співпраці з росіянами. Він закликав не нищити пам’ятники.

Запросили до студії лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва. Він розповів про ситуацію в окупованому Криму, російські репресії, вимоги висловлюватись у соцмережах на підтримку Путіна, а також про надходження трупів російських солдат.

У новинах показали сюжети про ракетні удари по Полтавщині, Одещині і Луганщині, поведінку росіян на окупованих територіях, ситуацію на фронті і ситуацію всередині Росії.

З прем’єр-міністром 2016-2019 років Володимиром Гройсманом говорили про переміщення людей із зони бойових дій, ситуацію із державним боргом України і запит до партнерів на допомогу з оплатою обслуговування держборгу.

З  головою Духовного управління мусульман Криму Айдером Рустемовим говорили про визнання гріхів у ісламі, зокрема про вбивство невинних людей.

Суспільне‎. В етері працювали Інна Москвіна, Анна Чередниченко і Дмитро Хоркін. Розпочали з новин. Говорили про ситуацію на Харківщині і обстріл Краматорська. Показували сюжети про візит федерального канцлера Австрії Карла Негаммера в Україну, надання житла переселенцям, поховання жертв російського терору у Бучі та інші.

Зробили включення з мером Мелітополя Іваном Федоровим, який розповів про евакуацію людей з міста і роботу гуманітарних коридорів. Мер сказав, що їхати до Криму і Росії не слід.

Військовий експерт Костянтин Машовець розповів про удар по Краматорську і готовність росіян стріляти по мирних людях, а також про перегрупування військ, відновлення боєздатності і рівень підготовки росіян до наступу.

Знов показали інтерв’ю міністерки соціальної політики Марини Лазебної.

Із нардепом від «Слуги народу» Андрієм Герусом говорили про енергетичну безпеку країни і завантаженість автошляхів евакуаційним транспортом. Депутат сказав, що в автобусах були вільні місця й усі охочі зможуть виїхати. З нардепом від «Слуги народу» Михайлом Радуцьким говорили про сферу охорону здоров’я під час війни.

Політкоментатор Олександр Солонтай розповів про проукраїнську позицію місцевої влади в зоні бойових дій та на окупованих територіях, викрадення росіянами представників місцевих еліт і про колаборантів. Показали спільний брифінг Володимира Зеленського і Бориса Джонсона за результатами їхньої зустрічі у Києві. Британський прем’єр наголосив на підтримці України у боротьбі проти Росії, готовності Великобританії допомагати в економічній сфері й постачанні зброї.

З міністеркою економіки Юлією Свириденко обговорили рішення, ухвалені на засіданні Кабінету міністрів. Вона розповіла про заборону торгівлі з Росією, а також про наслідки зниження річного ВВП для українців.

«Україна 24»‎. Ведучі Костянтин Лінчевський, Марія Скиба і Тигран Мартиросян.

З українським дипломатом Андрієм Сибігою у студії говорили про візит британського прем’єра до Києва. Він розповів, що це був візит лідерства і підтримки, констатував готовність Британії підсилити оборону України, допомогти у фінансовій сфері та зміцнити антивоєнну коаліцію.

З президентом Freedom House в 1994-2004 роках Адріаном Каратницьким говорили про посилення антиросійських санкцій та їхній вплив на економіку Росії і США.

Генеральний директор компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитро Сахарук розповів про відновлення електропостачання у регіонах, постраждалих від війни.

Провели включення з радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком, який говорив про процес переговорів і неготовність росіян розуміти реальність, а також про можливу битву на Донбасі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду