Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня

11 Квітня 2022
1228

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1228
Ймовірні напрямки нового російського наступу, вибори у Франції й відновлення знищеної інфраструктури.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада»‎, ICTV/СТБ, Суспільне.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича. Патріотичні ролики про українську армію, добровольців, територіальну оборону, волонтерство, аграрний фронт та звільнені міста Київщини тощо.

«Україна 24»‎. Ведучі Костянтин Лінчевський, Олег Панюта і Вікторія Малосвітна.

Говорили з політичним аналітиком громадської організації «Слово і Діло» Валентином Гладких‎. Гість розповів про необхідність створення соціальних умов для тих, хто втратив житло, і відновлення зруйнованої інфраструктури.

Колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак розповів про перегрупування російської армії та її гадані майбутні дії. Експерт також розповів про важливість інформаційної кампанії, яку проводить Україна, та її тиск на російських окупантів.

З журналістом Дмитром Баграшом говорили про допомогу українським біженцям у Німеччині.

«Інтер»‎. В етері працювали Анастасія Даугуле, Ірина Баглай і Олександр Васильченко. Розпочали з новин про візит до Києва Бориса Джонсона, ситуацію в українських містах, звільнення територій, ситуацію в окупованих містах, участь українських зірок у війні.

У гостьовій студії говорили з капітаном першого рангу військового флоту США у відставці Гаррі Табахом про захист України від Росії, необхідність будувати якісну оборону, аби закрити небо над містами. Експерт зазначив, що він не радить недооцінювати росіян, оскільки війна триває, тому Україні необхідно чимшвидше отримати важке озброєння.

Декілька разів протягом етеру транслювали вечірнє звернення президента Зеленського про результати візиту до України прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Також показували сюжети про звільнення Одеси від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, президентські вибори у Франції, українських біженців закордоном.

«1+1». У студії працювали Святослав Гринчук, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Руслан Шаріпов. У новинах показали сюжети про ситуацію на фронті, в українських містах, вибори у Франції, візит Бориса Джонсона до України та інші.

З військовим експертом Олегом Ждановим говорили про новий наступ росіян і намагання оточити українські війська на Донбасі. Гість зауважив, що паралельно завдадуть ще кілька ударів по Києву, Харкову й інших містах, аби Україна не могла перекинути війська на підкріплення.

Із директоркою заповідника «Софія Київська» Нелею Ковальською говорили про повернення ікони Миколи Мокрого і її пошуки.

Показали інтерв’ю міністра юстиції Дениса Малюськи ведучій «Інтера» Ірині Баглай. Говорили про звільнені від окупантів міста, закріплення російських воєнних злочинів у документах тощо. Урядовець розповів, що не лише Україна розпочала розслідування проти Росії: загалом 42 країни звернулись до Міжнародного кримінального суду, що спростило і прискорило процедуру початку розслідування.

З експертом Михайлом Кольцовим говорили про проєкт моніторингу YouControl, який дозволяє аналітикам перевіряти зв’язки компаній з росіянами й побачити, скільки компаній їм належать. Ми писали про медіа, які належать  росіянам і білорусам в Україні, — їх небагато.

«Рада». Ведучі Ольга Бутко, Тетяна Гончарова, Вадим Колодійчук, Олеся Ніцевич і Вадим Герасимович. Розпочали з новин про обстріл Дніпра і звернення Володимира Зеленського.

Ведучі говорили з в.о. міністра захисту довкілля Русланом Стрільцем про ситуацію на Чорнобильській АЕС і реакцію МАГАТЕ на захоплення станції росіянами.

Традиційно говорили з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком. Гість розповів про мінування українських міст, процес розмінування звільненої території. Він наголосив, що росіяни цілеспрямовано мінували все, що бачили, щоб серед мирного населення було якомога більше жертв.

Показали брифінг радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, який розповів про оперативну інформацію на фронті, втрати російського війська й вірогідний наступ росіян.

Показали інтерв’ю з міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчиновим про евакуацію його родини, емоційний стан та роботу секретаріату.

Зробили включення із першим заступником міністра внутрішніх справ Євгеном Єніним, який розповів, як притягнути до відповідальності росіян, причетних до воєнних злочинів на території України. Він сказав, що поліція вже зареєструвала 5000 злочинів, скоєних росіянами.

До етеру долучився й радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко, з яким говорили про закінчення війни й про бажання російської еліти завершити війну якомога швидше. Крім цього, мали включення з радником керівника Офісу президента Олексієм Арестовичем, який теж говорив про закінчення війни і ставлення до неї всередині Росії.

ICTV/СТБ. В етері працювали Орест Дрималовський, Вадим Карп’як і В’ячеслав Цимбалюк. Розпочали з новин про обстріл росіянами Дніпропетровщини, ситуацію на фронті, допомогу Україні, виступи у Чехії проти російських олігархів й російського посольства.

У гостьовій студії говорили з секретарем РНБО Олексієм Даніловим. Гість розповів про візит до України Бориса Джонсона, а також про те, що кожного дня хтось відвідує Київ, проте не всі гості публічні й не всіх можуть показати широкому загалу.

З нардепом від «Слуги народу» Данилом Гетманцевим говорили про необхідність повертати людей до роботи і створення фонду, який працюватиме над відновленням України.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній у етері розповів про поїздки до зруйнованих Бородянки, Ірпеня, Гостомеля і Бучі. Він сказав, що дії росіян можна вважати геноцидом українського народу.

Далі знов показали інтерв’ю міністра юстиції Дениса Малюськи.

Суспільне‎. Ведучі Інна Москвіна, Андрій Діхтяренко і Дмитро Хоркін. Розпочали з новини про ракетний удар по аеропорту Дніпра, яку доповнили включенням регіональної кореспондентки, а також говорили із кореспонденткою з Харківщини. Протягом етеру показали також сюжет про вибори у Франції.

З головою Лисичанської ВЦА Олександром Заїкою говорили про ситуацію у регіоні, обстріли з боку росіян і постійну евакуацію, яку організували представники поліції.

З народною депутаткою від «Слуги народу» Оленою Шуляк говорили про відновлення інфраструктури України і будівництво нових житлових будинків. Вона зауважила, що всі нові будинки мають бути забезпечені сучасними бомбосховищами; зокрема братимуть до уваги ізраїльський досвід.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1228
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду