Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня

8 Квітня 2022
1185

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1185
Санкції проти Росії, ООН, НАТО й інтерв’ю міністра цифрової трансформації Михайла Федорова та «Байрактар news» від студії «Квартал 95»‎.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ‎, Суспільне, «Україна 24»‎, «Інтер», «1+1»‎.

Канали регулярно показують: звернення Володимира Зеленського, брифінги Ірини Верещук, Дениса Шмигаля, Олексія Арестовича, патріотичні ролики про армію, волонтерство, аграрний фронт та звільнені міста Київщини.

ICTV/СТБ. Над марафоном працювали Юлія Сеник, Яна Брензей і Орест Дрималовський. Говорили зі співачкою Олександрою Заріцькою про захист інтересів України у США та співпрацю з американцями. Вона розповіла, що має особистий досвід евакуації із Бучі. А також спілкувалися із Златою Огнєвіч, яка бере участь у благодійних концертах на підтримку України.

Журналістка «Голосу Америки» Катерина Лісунова розповіла про наступний пакет санкцій проти Росії, особисті санкції проти оточення Путіна й їх наслідки для майбутнього Росії.

Історик Ярослав Грицак висловив думку, що, окрім перемоги у війні, нам треба домогтись повної демілітаризації і денацифікації для Росії, а також перемоги над колективним Путіним.

У новинах були сюжети про ситуацію на передовій, волонтерство і допомогу українцям, роботу медичних закладів, звільнені від окупації міста та про добровольців іноземного легіону.

Суспільне‎. В етері працювали Інна Москвіна, Анна Чередниченко, Андрій Діхтяренко. Розпочали з новин, у яких показали ситуацію у звільнених від окупантів містах та загалом у регіонах.

З редактором команди візуальних розслідувань New York Times Малакі Брауном говорили пошук даних, публікацію фото із Бучі й аналіз супутникових знімків.

Конгресвумен Ненсі Мейс розповіла про двопартійну підтримку США України та подальші санкції, аби економічно задушити Путіна.

З командиром «Грузинського національного легіону» Мамукою Мамулашвілі говорили про підтримку України. Він зауважив, що добровольці з Грузії мають змогу приєднатись до легіону, але пріоритет надається тим, хто має бойовий досвід.

Також дали включення з психологинею Аліною Хранітель. Говорили про звірства, які вчиняли росіяни над українцями, психічне здоров’я росіян і їхнього керівництва. Експертка говорить, що люди, які чинили звірства, були готові до цього і спокійно сприймали злочинні накази.

До етеру долучився чеченський політичний діяч Ахмед Закаєв. Він розповів, що кадирівці зомбовані й вирощені на російській пропаганді.

Говорили й з радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком, зокрема про розмінування і підтримку порядку у звільнених від окупантів населених пунктах і семиденну комендантську годину в Гостомельській громаді.

«Україна 24»‎. Ведучі Марина Кухар, Микита Михальов, Олена Цинтила, Марія Скиба і Олег Панюта.

Із народним депутатом Валентином Наливайченком говорили про санкції проти російських банків, удар по майбутній закупівлі російського вугілля й нафти. Гість зауважив, що енергетична сировина — більше половини надходжень до державного бюджету Росії.

Турецький політолог Торгул Імаіл розповів про підтримку України з боку Туреччини й повернення посольства до Києва. Експерт зазначив, що у питанні евакуації людей з Маріуполя все залежить тільки від Росії, хоча Туреччина намагається виступити посередником.

Показали інтерв’ю міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Урядовець розповів про появу в Україні Starlink, захист технології від російських хакерів, перехоплення розмов окупантів і пошук інформації про свавілля окупантів.

Ведучі мали включення з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком. Він розповів про стан, у якому опинилось місто, й про допомогу міжнародних партнерів. Мер переконаний, що Росія свідомо блокує всі гуманітарні вантажі й коридори, а також що росіяни не дають забирати загиблих і самі ховають наслідки своїх злочинів.

Історик Олександр Гогун говорив із ведучими про події у Бучі. Він зауважив, що Росія має на меті депопуляцію України, аби потім зайняти територію країни.

«Інтер»‎. Ведучі Анастасія Даугуле і Олексій Фадєєв. У новинах показали сюжети про ситуацію на передовій, розмінування Київщини, гуманітарну допомогу з-за кордону, брифінг радника Офісу президента Олексія Арестовича, позицію міжнародної спільноти щодо санкцій проти Росії.

Із заступником голови Всеукраїнської аграрної ради Денисом Марчуком ведучий говорив про виконання Україною експортних зобов’язань. Україна могла б додатково експортувати зернові, щоб отримати більше валютної виручки, проте можливості залізниці цього не дозволяють.

Показали звернення Володимира Зеленського до парламенту Греції. Президент подякував за підтримку та закликав залучити більше ресурсів для допомоги і порятунку Маріуполя.

Транслювали й інтерв’ю з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

Політолог Микола Давидюк говорив про необхідність посилювати і розширювати санкції проти Росії, активніше тиснути на великі корпорації, щоб вони якомога швидше звідти вийшли, і про контроль виконання санкцій.

Провели включення з кореспондентом американського бюро «Інтера» Дмитром Анопченком. Журналіст розповів про санкції США проти Росії, заборону інвестицій у російську економіку, персональні санкції проти родичів політиків і олігархів, дотичних до Кремля.

На кінець зробили включення із нардепом від «Слуги народу» Федором Веніславським, який розповів про пересування російських військ, можливі варіанти перегрупування й готовність українських військових боронити країну.

«1+1». В етері працювали Алла Мазур, Соломія Вітвіцька, Наталія Мосейчук, Максим Сухенко, Євген Плінський і Наталя Островська. У новинах були сюжети про ситуацію на фронті, звільнення українських селищ, евакуацію населення. Зробили матеріали про результати переговорів України з НАТО, можливе постачання зброї від країн-союзників та про боротьбу проти Росії в ООН.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова розповіла про звірства росіян на Київщині. Із секретарем РНБО Олексієм Даніловим говорили про можливість росіян захопити всю територію Донецької і Луганської областей. З телеведучою Машею Єфросініною — про необхідність комунікувати з російською аудиторією. Зірка зауважує, що за статистикою її інстаграма вона може припускати, що росіяни дивляться її звернення і бачать відео. Вона розповіла, що деякі російські зірки, які поїхали з Росії, залякані і бояться засуджувати війну.

Показали новий випуск «Байрактар news» з акторами студії «Квартал 95» Євгеном Кошовим і Олександром Пікаловим.

З банкіром Андрієм Оністратом говорили про те, як втрати перетворити у можливості, а також про потенційні сервіси для інвестицій і створення нових стартапів. Гість зауважив, що скасування ПДВ фактично перетворює Україну на мрію бізнесмена.  

Запросили до етеру бізнес-омбудсмана Романа Ващука, який розповів про меморандум про співробітництво з Польщею та можливості ввезення в Україну товарів і продуктів критичного імпорту.

Політолог Андреас Умланд говорив із ведучими про роботу силових структур Німеччини, зокрема у питанні терору, влаштованого російськими солдатами у Бучі. Також експерт зауважив, що для того, аби забрати у Путіна можливість енергетичного шантажу, слід сформувати список країн, які можуть закрити потреби в імпорті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1185
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду