«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»

«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»

28 Квітня 2021
1797
28 Квітня 2021
10:58

«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»

1797
«Ситуація з «Ланетом» не має жодного стосунку до інформаційної безпеки», – вважає Федір Гречанінов. Медіагрупа також готова надати провайдеру свої канали для Сєвєродонецька.
«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»
«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»

«Медіа Група Україна» не хоче продовжувати стосунки з провайдером, які займаються демпінгом (продажі за заниженими цінами) та андерепортингом (заниження провайдером даних про кількість його абонентів). Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав директор зі стратегії й розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов, відповідаючи на запитання стосовно  конфлікту з «Ланетом». 

«Саме від інших гравців ми дізнаємося про деструктивну поведінку партнерів – до нас приходять і розповідають про продажі за ціною нижче собівартості. Це означає, що або ці провайдери свідомо йдуть на збитки, ламаючи ринок та знищуючи конкуренцію, або займаються андерепортингом і можуть собі це дозволити», – сказав він. На уточнююче запитання, чи йдеться про акцію «Лютий GIG», Федір зазначив, що хотів би узагальнити проблему, бо вона, на його думку стосується різних гравців ринку: «Ми говоримо про кейс «Ланету» тільки тому, що вони почали голосно про це казати, але це не особливий випадок. Адже такі скарги ми маємо постійно від різних гравців і з різних регіонів. Гравці ринку розказують нам, що хтось знижує ціни, а інші не можуть за таких умов витримати конкуренцію та розвиватись».

Нагадаємо, у лютому провайдер запропонував новим абогентам за 33 гривні на місяць до кінця весни користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV». Власник «Ланету» Віктор Мазур важає, що саме скарги Volia стали приводом до конфлікту з медіагрупами.

Також, за словами Федора Гречанінова, ситуація з «Ланетом» не має жодного стосунку до інформаційної безпеки: «Єдине гостре питання – це доступ до українських каналів у Сєвєродонецьку. І ми готові дати наші канали «Ланету» для Сєвєродонецька».

Нагадаємо, 19 квітня «1+1 медіа» повідомила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року.  Також питання Сєвєродонецька готова обговорювати з провайдером і StarLightMedia.

Однак провайдер «Мережа Ланет» заявив, що не готовий підписувати нову угоду зі «1+1 медіа» на тих умовах, які зараз оскаржуються у суді.

Ілюстрація: «Медіа Групи Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1797
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду