StarLightMedia заявила про негайне відкликання права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»

StarLightMedia заявила про негайне відкликання права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»

30 Квітня 2021
5071
30 Квітня 2021
19:26

StarLightMedia заявила про негайне відкликання права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»

5071
Водночас медіагрупа направила провайдеру пропозицію щодо подальшої ретрансляції в місті Сєвєродонецьк.
StarLightMedia заявила про негайне відкликання права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»
StarLightMedia заявила про негайне відкликання права на ретрансляцію у провайдера «Ланет»

Медіагруппа StarLightMedia заявила, що негайно відкликає права на ретрансляцію телеканалів ICTV, СТБ, «Новий канал», ICTV Ukraine, «ОЦЕ», М1 та М2 у ТОВ «Мережа Ланет» у зв’язку з «істотним порушенням договору». Про це йдеться в оприлюдненому пресрелізі.

«StarLightMedia було зафіксовано факт істотного порушення договору зі сторони ТОВ «Мережа Ланет», а саме: припинення ретрансляції програм телеканалів СТБ, ICTV, Новий канал, ОЦЕ (оце), М1, М2. Згідно з договором ТОВ «Мережа Ланет» зобов’язана забезпечити ретрансляцію програм у незмінному вигляді, водночас договором передбачено лише три випадки, за яких припинення ретрансляції програм телеканалів може мати місце без порушення його умов, але жоден з них не мав місце», – зазначено в повідомленні.

Медіагрупа вважає, що вимушена негайно відмовитися від субліцензійного договору, додатків до нього та припинити дії субліцензії в односторонньому порядку.

«Як це не прикро, але навіть під час бізнес-спору ми зафіксували істотні порушення нашого договору зі сторони ТОВ «Мережа Ланет». Водночас, важливим питанням для нас залишається ретрансляція каналів StarLightMedia в м. Сєвєродонецьк Луганської області. Ми направили комерційну пропозицію та готові продовжити переговори щодо ретрансляції телеканалів StarLightMedia на територію м. Сєверодонецька на умовах, таких як і з іншими провайдерами програмної послуги, з урахуванням особливостей відносин, які склалися. Більше того як відповідальний бізнес, на період переговорів, ми не пред’являтимемо претензій у разі продовження ретрансляції наших телеканалів для абонентів м. Сєвєродонецька», — зазначив керівник дивізіону PayTV&Digital StarLightMedia Микола Фаєнгольд.

Історія конфлікту 

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці. За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд в інтерв'ю «Детектор Медіа» назвав конфлікт з «Ланетом» бізнес-суперечкою, навколо якої є «багато інформаційних маніпуляцій і фейків».

У свою чергу, директор зі стратегії й розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Федір Гречанінов заявив, що медіагрупа не хоче продовжувати стосунки з провайдерами, які займаються демпінгом та андерепортингом.  

«Ланет» відкинув звинувачення у андерепортингу та демпінгу і вважає, що конфлікт з медіагрупами спричинений бажанням останніх показово «покарати» провайдера.

Ілюстрація: StarLightMedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5071
Читайте також
20.05.2021 13:31
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
9 289
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду