Організація, що збирає авторську винагороду з провайдерів, запідозрила «Ланет» у андерепортингу (ДОПОВНЕНО)

Організація, що збирає авторську винагороду з провайдерів, запідозрила «Ланет» у андерепортингу (ДОПОВНЕНО)

22 Квітня 2021
7305
22 Квітня 2021
14:35

Організація, що збирає авторську винагороду з провайдерів, запідозрила «Ланет» у андерепортингу (ДОПОВНЕНО)

7305
Власник «Ланету» Віктор Мазур звинувачення спростовує.
Організація, що збирає авторську винагороду з провайдерів, запідозрила «Ланет» у андерепортингу (ДОПОВНЕНО)
Організація, що збирає авторську винагороду з провайдерів, запідозрила «Ланет» у андерепортингу (ДОПОВНЕНО)

Громадська спілка «Коаліція аудіовізуальних і музичних прав» (КАМП), яка є єдиною акредитованою організацією колективного управління у сфері кабельної ретрансляції і уповноважена збирати роялті за авторські права з провайдерів, закидає «Мережі Ланету» заниження абонентської бази. Про це йдеться у їх публічному запиті.

КАМП посилається на коментар власника провайдера Віктора Мазура виданню Mind, у якому він сказав «зараз у провайдера понад 120 000 ТВ-клієнтів». Тоді як  «Мережа Ланет» надала КАМПу «інформацію про рівно 50 000 абонентів за ІІ квартал 2020 р».

«Після цього ТОВ «Мережа Ланет» не надавала інформацію про зміну кількості абонентів у Провайдера, що згідно з умовами договору свідчить про те, що така ж кількість абонентів залишилась у ТОВ «Мережа Ланет» і надалі», – повідомляє КАМП.

Саме тому організація просить ТОВ «Мережа Ланет» і особисто пана Віктора Мазура прокоментувати таку різницю в кількості абонентів, що звітується в КАМП і що озвучується у пресі: «Чи не свідчить така значна різниця в кількості абонентів про андерепортинг, що допускається Ланетом у звітності принаймні для одного контрагента Ланету – Коаліції аудіовізуальних і музичних прав?».

У коментарі «Детектор медіа» власник «Мережі Ланет» Віктор Мазур розказав, що 50 тисяч абонентів, інформацію про яких провайдер надав КАМПУ, це саме ті користувачі, які мають доступ до розширеного та преміального пакету, де є іноземні канали. «А всього абонентів включно з соціальним пакетом близько 120 тисяч», – сказав він.

За його словами, все це описано у переписці менеджерів компаній. Віктор Мазур також розказав, що спілкувався зі співласником та представником КАМПу: «Від них дізнався, що публічну заяву їх змусили зробити члени спостережної ради, куди входять представники від «Волі» і «Датагруп».

Віктор Мазур вважає, що саме скарги Volia стали приводом до конфлікту з медіагрупами: «Сандра Крауіня (директорка з маркетингу компанії Volia – ред.) закотила істерику, що «Ланет» потрібно покарати через те, що Volia втратили 6000 абонентів від лютневої акції (що звичайно повна маячня). Вже давно знаю цю інформацію від власників різних провайдерів, які спілкуються з менеджментом медіагруп. Однак не хотів  говорити про це публічно, оскільки я є акціонером Volia.

У відповідь генеральний директор КАМПу Павло Калениченко заперечив інформацію про тиск: «Це не відповідає дійсності. Очевидно провайдер недоплачує правовласникам. Жодного тиску не має. І якщо «Ланет» звітуватиме про реальну кліькість абонентів, ми не матимемо жодних претензій».

Також «Детектор медіа» звернувся за коментарем до піар-служби Volia і чекає на коментар.

Нагадаємо, минулого року КАМП подала позов про стягнення компенсації за порушення авторського права до провайдера «Мережа Ланет» на суму 792,8 тис. грн. Однак після цього Павло Калениченко, керівник КАМПу, у коментарі «Детектору медіа» розказав, позов до «Ланету» КАМП буде відкликати, оскільки з компанією вже укладено договір.

Ілюстрація: «Мережа Ланет» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7305
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1061 дн. тому
Цю щурячу контору КАМП треба вже давно засудити за їх махінації, бо сплачувати авторські роялті мають не провайдери та їх абоненти, а телерадіоорганізації, які цей авторський контент транслюють та поширюють.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду