«Ланет» подав позов до «Медіа Групи Україна»

«Ланет» подав позов до «Медіа Групи Україна»

26 Квітня 2021
3607
26 Квітня 2021
16:07

«Ланет» подав позов до «Медіа Групи Україна»

3607
На черзі «1+1 медіа» та «Інтер Медіа Груп».
«Ланет» подав позов до «Медіа Групи Україна»
«Ланет» подав позов до «Медіа Групи Україна»

Провайдер «Мережа Ланет» подав позов до суду щодо угоди з «Медіа Групою Україна». Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Ланет» просить суд визнати недійсним пункт договору про розірвання угоди в односторонньому порядку.

«Мережа Ланет» цим позовом прагне скасувати дострокове необгрунтоване припинення договору. А також добитись рівності та справедливості у стосунках між правовласниками та провайдерами, щоб не допускати обмеження конкуренції та намірів завдати шкоди», – йдеться у релізі компанії.

Незабаром читайте на «Детектор медіа» інтерв’ю з директором зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федором Гречаніновим, який з поміж іншого коментує також конфлікт медіагрупи з «Ланетом».

Як вже писав «Детектор медіа», компанія вже подала позов до ТОВ «Старлайт Діджитал» (StarLightMedia), і судове засідання призначене на 11 травня. Наступні позови «Ланет» подаватиме до «1+1 медіа» та «Інтер Медіа Груп».

Нагадаємо, у березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці.

За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Однак ще восени 2020 року медіагрупи встановили рівень інфляції на 2021 рік для провайдерів 30% і висунули вимогу щодо зростання вартості найдешевшого пакету для абонентів до 99 гривень.

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади. На думку асоціації та провайдера, жителі територіальних громад, особливо тих, які розміщені на прикордонних територіях в несприятливих умовах, в тому числі і прилеглих до тимчасово окупованих територій, так само як жителі решти території України «підштовхуються до користування закордонним інформаційним продуктом, передусім виробленим на території держави-агресора РФ, який до того ж доступний без кодування на всій території України».

У відповідь «1+1 медіа» заявила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого Ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року. 

Ілюстрація: «Мережа Ланет»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3607
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду