detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.04.2021 10:58
«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»
«Медіа Група Україна» прокоментувала конфлікт з «Ланетом»
«Ситуація з «Ланетом» не має жодного стосунку до інформаційної безпеки», – вважає Федір Гречанінов. Медіагрупа також готова надати провайдеру свої канали для Сєвєродонецька.

«Медіа Група Україна» не хоче продовжувати стосунки з провайдером, які займаються демпінгом (продажі за заниженими цінами) та андерепортингом (заниження провайдером даних про кількість його абонентів). Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав директор зі стратегії й розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов, відповідаючи на запитання стосовно  конфлікту з «Ланетом». 

«Саме від інших гравців ми дізнаємося про деструктивну поведінку партнерів – до нас приходять і розповідають про продажі за ціною нижче собівартості. Це означає, що або ці провайдери свідомо йдуть на збитки, ламаючи ринок та знищуючи конкуренцію, або займаються андерепортингом і можуть собі це дозволити», – сказав він. На уточнююче запитання, чи йдеться про акцію «Лютий GIG», Федір зазначив, що хотів би узагальнити проблему, бо вона, на його думку стосується різних гравців ринку: «Ми говоримо про кейс «Ланету» тільки тому, що вони почали голосно про це казати, але це не особливий випадок. Адже такі скарги ми маємо постійно від різних гравців і з різних регіонів. Гравці ринку розказують нам, що хтось знижує ціни, а інші не можуть за таких умов витримати конкуренцію та розвиватись».

Нагадаємо, у лютому провайдер запропонував новим абогентам за 33 гривні на місяць до кінця весни користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV». Власник «Ланету» Віктор Мазур важає, що саме скарги Volia стали приводом до конфлікту з медіагрупами.

Також, за словами Федора Гречанінова, ситуація з «Ланетом» не має жодного стосунку до інформаційної безпеки: «Єдине гостре питання – це доступ до українських каналів у Сєвєродонецьку. І ми готові дати наші канали «Ланету» для Сєвєродонецька».

Нагадаємо, 19 квітня «1+1 медіа» повідомила, що готова прийняти пропозицію «Мережі Ланет» щодо укладення окремого ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів групи у місті Сєвєродонецьк з 19 травня 2021 року.  Також питання Сєвєродонецька готова обговорювати з провайдером і StarLightMedia.

Однак провайдер «Мережа Ланет» заявив, що не готовий підписувати нову угоду зі «1+1 медіа» на тих умовах, які зараз оскаржуються у суді.

Ілюстрація: «Медіа Групи Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY