Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня

25 Жовтня 2022
636
25 Жовтня 2022
00:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня

636
Ворожий інфраструктурний шантаж, підсумки з’їзду Компартії Китаю, «брудна бомба» Шойгу, а також ймовірність того, що росіяни наважаться підірвати Каховську ГЕС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 жовтня

У слоті групи каналів Starlight Media вірменський політичний аналітик Армен Ованнісян розповідав про втікачів із Росії. За його словами, вірмени до росіян толерантні, як і до інших приїжджих. Якщо спочатку до Вірменії їхали айтішники, то зараз усе частіше можна побачити людей без освіти і професії, які шукають будь-яку роботу.

Член правління Української асоціації китаєзнавців Олесь Коваль коментував зокрема випадок за з’їзді Компартії Китаю: колишнього лідера Ху Цзіньтао, який сидів у президії з'їзду поряд із нинішнім лідером країни Сі Цзіньпіном, під руки вивели із зали. Коваль погодився із офіційною китайською версією, згідно з якою 79-річному Ху Цзіньтао стало зле. Хоча, як зауважили ведучі, виглядало це, нібито його примусили вийти. В іншому слоті своїм баченням підсумків з’їзду докладно ділився політкоментатор Володимир Фесенко.  

Ексміністр енергетики і довкілля України Олексій Оржель говорив про ворожі атаки на енергетичну інфраструктуру України. 

Історик Олександр Алфьоров через інфраструктурний шантаж порівняв Путіна із Саддамом Хусейном. Путінська армія не може захопити міста, натомість тероризує ракетами мирних мешканців, зазначив Алфьоров. Це тактика випаленої землі, заборонена міжнародним законодавством ще у 1907 році. Про інфраструктурний шантаж говорив також радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

Режисерка, співачка, авторка фільму «Хранителі» Олена Грозовська розповідала про збереження культурних цінностей під час війни.

У слоті «1+1» російський журналіст Олександр Пічугін розповів зокрема про родину покійної російської журналістки Ірини Славіної, дочка якої виходить на антивоєнні пікети, а син пішов на війну добровольцем. Головна редакторка видання Koza.Press Ірина Славіна наклала на себе руки 2 жовтня 2020 року біля будівлі управління Міністерства внутрішніх справ Росії у Нижньому Новгороді. У своїй смерті вона просила звинувачувати Росію.

На думку білоруської журналістки, засновниці групи «Досить боятися» Тетяни Мартинової, в Україну з території Білорусі можуть зайти російські війська в білоруській формі «і, можливо, ще якісь відморозки», і це буде трагедією білоруського народу.

Український дипломат, посол України в США і Франції Олег Шамшур коментував заяви лідера партії «Уперед, Італіє!» Сильвіо Берлусконі, в яких той критикував Володимира Зеленського і відбілював репутацію Путіна.

Раміз Юнус, ексголова апарату уряду Азербайджану, в досить різкій формі дивувався, чому Україна все ще не розірвала дипломатичні відносини з Білоруссю та Іраном і «довго думала» щодо Росії. У іншому слоті Раміз Юнус, протитрований вже як американський політолог, радив не слухати «корисних ідіотів», які в етері марафону критикують Байдена або Трампа за недостатню підтримку України. Тобто не вірити ні демократам, ані республіканцям, адже самому гостю, за його словами, «і Трамп, і Байден до лампочки».

Медіаексперт Денис Путинцев коментував мем «Нет вобле» («Це не смішно», – резюмував експерт), журналіст Роман Цимбалюк – дзвінки Шойгу міністрам оборони Франції, Туреччини і Великої Британії з розповідями про «брудну бомбу», яка нібито є в України, а журналістка Юлія Семченко безпосередньо з Лондона – відставку британської прем’єрки Ліз Трасс.

У слоті каналу «Інтер» речник командування Повітряних сил української армії Юрій Ігнат розповідав про збиті іранські дрони і російські гвинтокрили, «запчастини для яких постачав росіянам Богуслаєв, за що і буде покараний». Нагадаємо, президента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою в держзраді. Він виявився ще й громадянином Росії.

Заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв (фракція «Слуга народу») коментував ймовірність того, що росіяни наважаться підірвати Каховську ГЕС, а також перекидання зі Сполучених Штатів до Європи повітряно-десантної дивізії.

Російський соціолог, науковий керівник «Левада-центру» Лев Гудков говорив про настрої в російському суспільстві – підвищення рівня тривоги і агресії, а також неготовність до протестів.

У слоті каналу іномовлення представник Народного антикризового управління і Координаційної ради Білорусі Валерій Мацкевич прогнозував, чи воюватиме білоруська армія з українцями. За його словами, до січня наступного року «союзне» угрупування на території «окупованої і режимом, і Росією» Білорусі може скласти до ста тисяч військових, і є, крім інших, загроза для Рівненської АЕС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
636
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду