Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 жовтня

23 Жовтня 2022
1021
23 Жовтня 2022
11:05

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 жовтня

1021
Ворожі удари по об’єктах енергетики, загроза з боку Білорусі, причини відставки Ліз Трасс.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 жовтня

У блоці «1+1» експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександр Краєв аналізував причини відставки прем’єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс, а також коментував майбутні вибори і виборчі розклади в Ізраїлі.

З керівницею пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталею Гуменюк обговорили ситуацію на фронті та інформаційні вкиди окупантів про нібито плани нашої армії підірвати Каховську ГЕС.

Російський політолог Дмитро Орєшкін сказав, що Путін наразі намагається довести, що в нього ще є план і сили перемогти у війні. Також Орєшкін говорив про жахливу ситуацію, в якій опинились українці на окупованих територіях, де вижити можна, лише визнавши окупаційну владу.

Політкоментатор Максим Ялі прогнозував, чи поїде Путін на саміт «Великої двадцятки» на Балі. Президент РФ точно братиме участь у саміті, але, найімовірніше, за допомогою відеозв'язку, вважає Ялі. Він теж висловився щодо відставки Ліз Трасс, зазначивши, що кандидатура ексміністра Ріші Сунака «нічого хорошого нам не несе», позаяк в риториці Сунака немає підтримки на адресу України. Втім, Максим Ялі нагадав, як Борис Джонсон сказав в етері, що «ще не зіграв свою останню пісню».

У денному блоці каналу іномовлення екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж докладно розповів про шлях Кирила Гундяєва від агента КДБ до патріарха РПЦ,а також про поширення російської пропаганди і зростання кількості шпигунів у Норвегії, де будуються церкви РПЦ.

Заступниця голови підкомітету Європарламенту з безпеки і оборони Раса Юкнавічене говорила про безпосередню участь Ірану в війні проти України, зауваживши, що «Росія є країною-терористом, а що ще лишається терористу, окрім як спілкуватись з такими самими терористами». Вона також наголосила на необхідності допомоги Україні задля перемоги.

Російський правозахисник Марк Фейгін коментував можливі плани Путіна, зазначивши, що ймовірність введення в Україну військ Білорусі, щоб відірвати Київ і фронт від постачання зброї, з кожним днем зростає, адже це останній шанс Путіна зробити бодай щось перед використанням ядерної зброї.

Російський опозиційний політик Леонід Гозман говорив про те, як зазнавав переслідувань у Росії, про важку долю опозиціонерів, отруєння Навального і Скрипаля, ймовірність відновлення в РФ смертної кари. Останнє, на думку Гозмана, є наступним очевидним кроком Кремля для того, щоб тримати людей у страху.

У блоці каналу «Інтер» посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук сказав, що Ізраїль не допомагає Україні тією мірою, якою міг би допомагати, навіть у гуманітарній і дипломатичній сферах: «Вони відмовляються допомагати Україні, тому що нібито бояться за долю єврейської спільноти у Росії. Ми їм кожного разу кажемо, що в цей час єврейська спільнота в Україні втрачає своїх родичів під обстрілами». Водночас, за словами Корнійчука, Ізраїль не може надавати активну військову допомогу, адже це маленька країна, яка сама перебуває в стані війни.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що командувача російськими військами в Україні Суровікіна призначили для того, щоб зробити винним у всіх поразках, а масовані удари по Україні росіяни потім називатимуть «відповіддю на жахливе знищення Херсона українськими нацистами». Піонтковський також говорив про розкол російського суспільства на тих, хто підтримує війну і вирушає на смерть, і тих, хто просто тікає з Росії.

У вечірньому блоці каналу іномовлення координаторка проектів Центру економічної відбудови Юлія Шаїпова коментувала шанси встановити верхню межу ціни на російський газ у ЄС. Експертка зазначила, що Європа успішно впоралася з викликами, які стояли перед нею у цій енергетичній війні, а також сказала, що «зима для всіх буде складною, але спеціалісти з клімату передбачають, що загалом вона буде відносно теплою, тож усі впораються».

Експерт із енергетики Офісу реформ Кабінета міністрів України Максим Гардус говорив про втрати у системі енергетики України через обстріли, а також про відновлення енергетики в часи війни, роботу ГЕС і АЕС, залишок резервів електроенергетики тощо.

Голова Херсонської міської воєнної адміністрації Галина Лугова розповідала про те, як окупаційна «влада» залякує людей на Херсонщині, а також проводить примусову депортацію з Херсона. Лугова відкинула твердження, що в Херсоні лишатися небезпечно: наші військові, за її словами, при звільненні завдають ударів чітко і точково саме по військовим, а не по цивільних.

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков говорив про те, що цивілізований світ має вже готуватися до проєктування разом із російською опозицією майбутньої Росії: «Знаю, що на мої слова буде багато критики. Але світ має думати про механізм відділення "поганих" росіян від "хороших" росіян, про те, що буде на місці Росії після її поразки. Майбутнє Росії має бути демократичним, вона має стати членом НАТО, оскільки зараз стало відомо, навіщо взагалі було створено НАТО — це саме захист демократії у світі і боротьба з імперіалізмом і диктатурою».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1021
Теги:
Читайте також
19.10.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду