Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня

1 Листопада 2022
671
1 Листопада 2022
00:36

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня

671
Вихід Росії із зернової угоди, «бойові комарі», плани «Укроборонпрому», «план Маршалла» для України.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 жовтня

У слоті «1+1» заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук коментував заяву Росії про вихід із «зернової угоди».

Історик Олександр Палій розмірковував, яка Росія вигідна Китаю та на які російські території Китай може претендувати.

Експерт-міжнародник Єгор Брайлян коментував брехню Росії на засіданні Радбезу ООН щодо українських «бойових комарів» та інші нісенітниці.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова розповіла, як російські журналісти за кількістю «надлишкових весіль» вирахували, що насправді мобілізували не триста тисяч осіб, а пів мільйона. Значно зросло і навантаження на нотаріусів, бо мобілізовані не лише терміново одружуються, але й лишають довіреності на розпорядження своїм майном. Ольга Курносова також відзначила, що, згідно з опитуваннями «Левада-центру», антивоєнні настрої зростають навіть з урахуванням того, що люди бояться відповідати на запитання соціологів.

Мер Мелітополя в екзилі Іван Федоров розповідав, що окупанти посилили терор місцевих мешканців — перевірку телефонів тощо.

У денному слоті каналу іномовлення воєнний експерт Валерій Рябих коментував рекордні втрати російського особового складу за добу — 950 осіб. Серед причин, за словами експерта, — недостатня підготовка мобілізованих росіян, зростання можливостей наших військових завдавати високоточні удари тощо.

Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв повідомив, що концерн ремонтує, виробляє, обслуговує і передає армії необхідну техніку, а також бере участь у підготовці низки нових програм із розширення вітчизняного військово-промислового комплексу. Деталей, звісно, не розкрив, але натякнув, що безпілотники можуть не лише літати, але й плавати.

Генерал армії України, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж говорив про те, як Путін влаштовує провокації, цинічно звинувачуючи в тероризмі Україну, а правозахисниця і громадська діячка Тетяна Мартинова — про санкції, які розробляє група Єрмака-Макфола.

В етері були також авторська рубрика шеф-редактора іномовлення Олексія Мацуки та програма «Історії війни».

У слоті каналу «Інтер» журналістка російського видання «Проект» Катя Ареніна розповіла про своє журналістське розслідування, яке лягло в основу документальної стрічки «Від захоплення до ненависті: як російські жінки розлюбили Путіна і війну». Журналістка приєдналася до телеграм-чату дружин мобілізованих і спостерігала, про що вони спілкувалися і як змінювалася їхня риторика.

 

Засновник проєкту StopFake Євген Федченко коментував російські фейки про «бойових комарів». За словами Федченка, набір із вісімнадцяти російських наративів, сформульованих ще в 2015 році, працює досі, лише додалися кілька суто воєнних.   

Про зерновий шантаж Росії говорив перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України Михайло Непран, а в наступному слоті — в.о. міністра аграрної політики і продовольства (2019 рік) і дипломатка Ольга Трофимцева.

Лідер міжнародного руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников коментував «брудну бомбу» Шойгу, промову Путіна на Валдайському форумі, заяву Китаю про підтримку російського президента, новий предмет «Російська ідеологія» у російських вишах.

У вечірньому слоті каналу іномовлення спеціаліст зі Східної Європи Штефан Мелле говорив про план повоєнного відновлення України, який ще називають «планом Маршалла». В етері було також заздалегідь записане інтерв’ю з директоркою італійського Інституту міжнародних відносин Наталі Точчі, в якому йшлося про ставлення в Італії і загалом в Європі до війни в Україні. Раніше багато хто в Італії підтримував Росію, але після 24 лютого все змінилося, зазначила Наталі Точчі, повідомивши, що її родина теж прихистила біженців із України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
671
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду