Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня

19 Жовтня 2022
1047
19 Жовтня 2022
22:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня

1047
Ворожі обстріли критичної інфраструктури, ХХ з'їзд Компартії Китаю, шлях Лукашенка, зв’язки Росії та Ірану.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня

У блоці групи каналів StarLightMedia ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер сказав, що «допомога потребує тиші»: швидше за все, допомога від Ізраїлю надходить, але про це не заявлятимуть уголос, адже у Росії досі є певні важелі впливу як на Ізраїль, так і на його ворогів. Також, за словами журналіста, імміграція в Ізраїль із Росії за останні місяці створила певну соціальну проблему: Ізраїль не був готовий до такої кількості іммігрантів.

Заступник голови Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Валерій Ковалевський сказав, що Лукашенко із самого початку обрав важкий шлях «єдиного соратника Путіна» і з цього шляху вже не зійде. Він також докладно розповів, що відбувається у Білорусі в зв’язку з «контртерористичною операцією», зокрема про посилення гарнізонів і накачування білорусів російською пропагандою.

Політолог і політтехнолог Аббас Галлямов назвав обстріли Росією мирного українського населення і критичної інфраструктури «останньою зброєю Путіна», поки на фронті Росія програє. Це спосіб схилити Україну до перемовин. Таким саме проєктом була і мобілізація — намаганням створити інфопривід і налякати Україну та союзників ескалацією. Але не вдалося: налякати нікого не налякали, а створили проблеми собі.

У блоці «1+1» російський журналіст Олександр Печугін коментував стрілянину у військовій частині у Бєлгородській області, причиною якої став глибокий міжетнічний конфлікт. На думку журналіста, подібні випадки можливі й на інших полігонах.

Політолог-міжнародник Максим Ялі говорив про ХХ з'їзд Компартії Китаю, де, скоріш за все, переоберуть на третій строк Сі Цзиньпіна. Експерт прокоментував і ймовірність початку війни між Китаєм і Тайванем: «У будь-якому випадку поки що Китай намагатиметься врегулювати питання з Тайванем без військової ескалації». Максим Ялі також нагадав, що Україна досі не має посла у Китаї, хоча він справді є другим полюсом світового впливу, що зростає.

Дизайнер Франк Пітер Вайлд в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповів про своє ставлення до війни, підтримку України з перших днів вторгнення, а також про свій шлях людини з ЛГБТ-спільноти і обурення політикою Росії з цього приводу. За його словами, в інформаційній війні Україна перемагає, зокрема завдяки діям подружжя Зеленських, які знають, як виглядати, що і коли говорити, як працювати з публікою і з камерою. Цей бік ведення війни в наш час інформаційних технологій не варто недооцінювати. Франк Пітер Вайлд додав, що сказав би росіянам: «Якби всі ті сотні тисяч людей, які виїхали з Росії, почали там протестувати, Кремль не вистояв би. Подивіться, що роблять жінки в Ірані! А для них протистояти владі набагато небезпечніше».

У денному блоці каналу іномовлення експерт-міжнародник Руслан Осипенко говорив про східний фланг НАТО, визнання балтійськими державами Росії державою-спонсоркою тероризму, загрози, які лунали і лунають на адресу цих країн. На думку експерта, військова операція, ймовірно, мала початися із країн Балтії, які можна було захопити дуже швидко, але імперська одержимість Путіна саме Україною відвернула його від Балтії.

Експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце говорив про необхідність постачання з країн НАТО Україні протиповітряної та протиракетної оборони.

У блоці каналу «Інтер» Київський міський голова Володимир Кличко говорив про ворожі удари по Києву, ситуацію в енергетичній сфері, відновлювальні роботи на електромагістралях, а також необхідність посилення повітряної оборони столиці.

Колишній посол України в США і Франції Олег Шамшур коментував взаємини Росії і Китаю, Росії і Ірану, а також доведену діями Росії неспроможність багатьох міжнародних організацій, таких, як ООН, Червоний Хрест тощо, розв’язувати проблеми і відповідати на виклики, що з’явилися.

У вечірньому блоці каналу іномовлення директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос зазначив, що Іран, попри санкції, має певні зв’язки з іншими державами, адже його військово-промисловий комплекс розвивається і отримує із західних країн деталі для зброї.

Віце-президентка з економічно-політичних досліджень Київської школи економіки Наталя Шаповал говорила про ухвалений восьмий і запланований дев’ятий пакети антиросійських санкцій, зазначивши, що найважливіші санкції — щодо газу і нафти — вже ухвалені, хоча і не в повному обсязі.

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев коментував відео підводного дрона з місця аварії на «Північному потоці», де видно, що труба, швидше за все, була підірвана зсередини, оскільки «пелюстки» труби стирчать назовні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Теги:
Читайте також
19.10.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 648
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віталій Кличко, не Володимир!
553 дн. тому
Михайло Думич
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду