Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 жовтня

21 Жовтня 2022
1192
21 Жовтня 2022
22:20

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 жовтня

1192
Україна визнала окупацію Ічкерії, Путін «запровадив» воєнний стан на окупованих територіях, Каховська ГЕС — під загрозою підриву, Ліз Трасс заявила про свою відставку.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 жовтня

У блоці «1+1» директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос піддав сумніву доцільність розриву дипломатичних відносин з Іраном: «З Білоруссю, яка надає свою територію для нападу на нас, ми ж підтримуємо відносини…». Союз Росії, Білорусі та Ірану Ігор Семиволос назвав віссю зла, воєнно-політичним альянсом, учасників якого об’єднує ненависть до Заходу. Співпраця Росії та Ірану почалася ще в Сирії, а нині Росія в обмін на воєнну техніку пообіцяла Ірану політичну підтримку на рівні Ради безпеки ООН, економічну допомогу, зерно тощо. Чим закінчаться протести в Ірані, сказати, на думку фахівця, важко: можлива і перемога протестувальників.

На цю ж тему говорив і директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця. Він сказав, що відколи з іранського ринку пішли американці, він став дуже привабливим для Росії.  

Син експрезидента Республіки Ічкерія Аслана Масхадова Анзор Масхадов коментував визнання Україною окупації Ічкерії і засудження геноциду чеченського народу. У наступних блоках про це говорили народний депутат України (фракція «Європейська солідарність»), голова міжфракційного об'єднання «За вільний Кавказ» Олексій Гончаренко і речник чеченського батальйону імені Шейха Мансура Іслам Белокієв.

Воєнний експерт Михайло Притула сказав, що не бачить сенсу в рішенні Путіна «запровадити» воєнний стан на окупованих територіях.

Політтехнолог Тарас Загородній говорив про «перевзування у повітрі» російських пропагандистів, які останнім часом мають розгублений вигляд і навіть дозволяють собі критику на адресу російського військового керівництва.

Колишній міністр палива та енергетики України Іван Плачков розповідав про енергетичну кризу в Європі і в Україні, де внаслідок російських атак пошкоджено 30 відсотків потужностей.

Російська політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова, коментуючи останні укази Путіна, сказала: «…воєнний стан на територіях, які стали російськими…». «Вони не стали російськими!» – одразу ж заперечив ведучий Олексій Ліхман. «Путін вважає, що вони стали російськими», — виправилася гостя. Вона також припустила, що із нового командувача російськими військами в Україні генерала Суровікіна «ліплять нового Жукова».

У денному блоці каналу іномовлення професор міжнародного права з Естонії Євген Цибуленко пояснював, чому Естонія визнала Росію державою-спонсоркою тероризму, а директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик зробив огляд міжнародної підтримки України.

Заступник директора близькосхідних досліджень Сергій Данилов говорив про походження дронів, якими Росія атакує Україну. Він також прокоментував зізнання директора московського Центру аналізу стратегій та технологій Руслана Пухова, який в інтерв’ю мимохіть підтвердив, що Росія використовує іранські дрони: мікрофон у студії телеканалу увімкнули раніше, ніж встигли узгодити розмову.

У блоці каналу «Інтер» уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець розповідав про роботу над обмінами полоненими, про своє спілкування з російською уповноваженою Москальковою, а також про те, в яких умовах перебувають російські полонені в Україні і в яких – українці в російському полоні, де люди худнуть щонайменше на 30 кілограмів… За словами Лубінця, його команда покладає надії на нову президентку «Червоного хреста» Мір'яну Еггер: принаймні від «Червоного хреста» вперше вдалося добитися хоча б правильної термінології, бо раніше вони називали розв’язану Росією війну «українською кризою».

Колишній ізраїльський міністр і депутат Кнессета, радянський дисидент Натан Щаранський, говорячи про допомогу Ізраїлю Україні, запевнив, що симпатії більшості ізраїльтян на боці України. Щаранський також назвав Путіна воєнним злочинцем і найбільшою загрозою для світу, а закінчив своє включення словами «Слава Україні!».     

У вечірньому блоці каналу іномовлення воєнний експерт Роман Світан міркував, чи можливий  повторний наступ на Київ, що загрожує Харкову і яка ймовірність того, що окупанти підірвуть Каховську ГЕС. За словами експерта, їм є сенс так вчинити: інакше наші війська можуть на плечах росіян зайти не лише в Херсон, але й у Крим, адже Перекоп неподалік. Однак треба сподіватись, що наші захисники здатні запобігти підриву Каховської ГЕС.

Історик і журналіст-міжнародник Єгор Брайлян коментував заяву про відставку прем’єрки Великої Британії Ліз Трасс і шанси Джонсона вдруге очолити уряд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1192
Теги:
Читайте також
19.10.2022 10:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 648
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду