СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в роботі на Росію

СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в роботі на Росію

23 Жовтня 2022
3211
23 Жовтня 2022
11:09

СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в роботі на Росію

3211
Почесний президент компанії «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв — власник запорізького каналу Alex.ua, записаного на його дружину Олену.
СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в роботі на Росію
СБУ затримала Богуслаєва за підозрою в роботі на Росію

Служба безпеки України оголосила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України затриманому 22 жовтня почесному президенту компанії «Мотор Січ» В'ячеславу Богуслаєву. Також затримали начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства, повідомляють на сайті СБУ.

За даними «Главкома», що посилається на джерела в СБУ, Богуслаєва мали під конвоєм перевезти до Києва.

Богуслаєва й іншого затриманого підозрюють у порушенні статті 111-1 (колабораційна діяльність) та статті 111-2 (пособництво державі-агресору).

«Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації», — йдеться в повідомленні СБУ. За матеріалами слідства, підозрювані особи діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєння для російської армії. 

Керівники заводу із Запоріжжя налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до Росії. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан» КА-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець». «Цю авіацію загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну, що підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів нашими захисниками», — повідомляє Служба безпеки.

У ході розслідування співробітники СБУ встановили всіх організаторів оборудок, задокументували їхні злочинні дії та проводять заходи для притягнення винних до відповідальності. Викриття і блокування правопорушень проводили співробітники Департаменту контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, про затримання президента «Мотор Січі» медіа повідомили 22 жовтня.

Богуслаєв є власником запорізького телеканалу Alex.ua. За офіційною інформацією про структуру власності телеканалу, кінцевий бенефіціар ТОВ «Медіагруп Алекс.юа» — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва.

Президент «Мотор Січі» казав, що пишається тим, що завод розгорнув виробництво гелікоптерів для оборони України

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961 переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

Був народним депутатом V, VI, VII та VIII скликань Верховної Ради, довіреною особою кандидата на посаду президента України Віктора Януковича. До парламенту обирався від проросійської «Партії регіонів», у Раді VIII скликання входив до проросійської депутатської групи «Воля народу». У парламенті попадався на кнопкодавстві та пропусках засідань. Голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

Богуслаєв є фігурантом антикорупційного розслідування щодо податкового зловживання. Причиною стало те, що депутат не вніс дані про бізнес своєї дружини у декларацію за 2014 рік.

Фото: сайт СБУ, сайт «Крила»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3211
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду