Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 жовтня

20 Жовтня 2022
837
20 Жовтня 2022
22:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 жовтня

837
Атаки на енергетичну інфраструктуру України, «запровадження воєнного стану» на окупованих територіях, прихована мобілізація в Білорусі, ситуація на Запорізькій АЕС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 жовтня

У ранково-денному блоці каналу іномовлення доктор технічних наук, гендиректор ТОВ «Нафтогазбудінформатика» Леонід Уніговський говорив про відповідь Європи на газовий шантаж Путіна. На думку фахівця, дії ЄС свідчать, що Європа не повертатиметься до залежності від Росії і в наступному сезоні не прийде прохати Путіна про газ.

Голова правління Асоціації «Нафта і газ України» Андрій Закревській говорив про перехід західного світу на «зелену енергетику», зазначивши, що політика Трампа від політики Байдена саме цим і відрізняється, про що дуже рідко говорять: Трамп був на боці традиційної енергетики, Байден з перших днів президентства виступав за перехід на «зелену енергетику», і саме це дуже обурює Путіна, адже при переході світ почне споживати мало нафти і газу.

Заступник голови «Всеукраїнської аграрної ради» Денис Марчук нагадав, що навесні спостерігалось різке зростання цін на аграрну продукцію, а після початку роботи «зернового коридору» ціни на агропродукцію у світі почали знижуватись. Отже, саме український експорт збіжжя достатньо добре регулює ціни на ринку.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко говорив про атаки на енергетичну інфраструктуру України, про роботу енергетиків, які лагодять систему одразу після руйнувань, і про згуртованість людей, які почали зменшувати використання електроенергії.

Російський журналіст Дмитро Єловський коментував «запровадження» Путіним воєнного стану на окупованих Росією територіях, ймовірність оголошення воєнного стану на всій території Росії і закриття кордонів тощо. За словами Єловського, російське суспільство не протестуватиме, позаяк більшість незгодних з мобілізацією вже залишили країну.

У блоці каналу «Інтер» головна редакторка незалежного сайту Білорусі «Хартія'97» Наталя Радіна говорила про приховану мобілізацію в Білорусі і песимістичні суспільні настрої: «У Білорусі вже давно щось не так. Ще більше не так стало після 2020 року. А вже критично не так стало після того, як Лукашенко підтримав вторгнення Росії в Україну. Зараз у людей зростає тривога через те, що рано чи пізно війна вийде на територію Білорусі, адже звідси летять дрони і ракети, і колись Україна почне гатити у відповідь».

За словами експерта з питань міжнародної політики і Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілії Куси, Іран чекав на завершення перемовин Росії і США з приводу ядерної програми, і щойно перемовини провалились, почав активно співпрацювати з Росією. Якби перемовини не провалилися, Іран не пішов би на зближення з Росією. Експерт також проаналізував, які вигоди, окрім грошей, має Іран від цієї співпраці.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков, поміж іншого, прокоментував оприлюднену 18 жовтня заяву генерала Суровікіна, нового командувача російськими військами в Україні, для російських ЗМІ. Гудков припустив, що Суровікіна «вивели на світло задля того, щоб було в кого кидати дротики».

У блоці групи каналів StarLightMedia експертка з питань ядерної енергетики і ядерної безпеки Ольга Кошарна розповіла про перепис, який провели на Запорізькій АЕС окупанти – ймовірно, з метою мобілізації більшості співробітників і заміни їх робітниками Росатому. А також про критичну ситуацію в Енергодарі.

Правозахисник Павло Суляндзига говорив про утиски, яких зазнають у Росії корінні народи Сибіру і Середньої Азії, про низький соціальний рівень та рівень освіти юнаків цих народів, через що їх дуже легко обманом і пропагандою залучити до війни. Правозахисник розповів, як йому зателефонувала мама односельчанина і попросила, щоб він пояснив її сину, що не треба йти на війну. А син відповідав, що не може не піти, адже треба допомогти українцям, яких вбивають бандерівці.

У етері показали також інтерв’ю звільненого з полону морпіха з «Азовсталі» Михайла Діанова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
837
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду