Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2024 року

28 Квітня 2024
268
28 Квітня 2024
17:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2024 року

268
Військова допомога від США, ATACMS в Україні, Всебілоруські збори, зустріч Шольца і Сунака.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 квітня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко коментував вплив ударів по НПЗ на нафтопереробку Росії. На думку Омельченка, щоб довести російський ринок до критичного стану, слід продовжувати інтенсивні атаки дронів ще щонайменше чотири-п’ять місяців. 

Віцепрезидент Аналітичного центру «Політика» Олег Лісний говорив про те, як країни Євросоюзу, зокрема Балтії, зараз готуються до нападу Росії. «Як би цинічно це не звучало, Путін зробив помилку, напавши на Україну: якби це була інша пострадянська країна, можливо, він мав би успіх», — зауважив гість.   

У блоці каналу «Інтер» експерт у сфері авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів РЕБ Анатолій Храпчинський розповів, що ракети ATACMS, які нададуть Україні США, вражатимуть цілі на відстані до 300 км і лише на суверенній українській території. «Але це велика кількість цілей, а ATACMS зарекомендували себе дуже добре», — додав гість. Пакет допомоги від Сполучених Штатів великий, щодо ППО всі запити на 2024 рік будуть закриті. Однак стосовно артилерії потрібно буде, на думку Храпчинського, підсилення з боку європейських партнерів. 

Керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що допомога від США допоможе зупинити наступ ворога. Водночас «ворог битиметься лобом об стіну, не рахуючись зі втратами, тому може ще мати тактичний успіх», зауважив Мусієнко.          

За словами директора програми «Школа міністрів» Київської школи держуправління Пьотра Кульпи, дуже добре, що союзники України активізувалися, проте, якби в 2022 році був наданий необхідний обсяг допомоги, «Росія змушена була б просити про закінчення цієї війни».  

Заступник керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко, коментуючи Всебілоруські народні збори у Мінську, повідомив, що на них не ухвалили жодних рішень, крім воєнної доктрини і концепції нацбезпеки, які були затверджені раніше. Попри обрання Лукашенка головою цих зборів, вони засвідчили його повне фіаско, сказав Латушко, білоруський диктатор уже навіть не здатний довго тримати авдиторію, його кількагодинні промови в минулому. Павло Латушко також підтвердив, що Лукашенко готується до війни, але самотужки в неї не вступить. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов зазначив, що проведення виборів в Україні неможливе до закінчення війни, водночас Кремль використовуватиме цю тему, щоб розхитати внутрішньополітичну ситуацію в нашій країні і підірвати довіру Заходу. Насправді ж, згідно з українським законодавством, нинішній президент України зберігає свою владу доти, доки його не замінить на цій посаді наступний обраний президент. «Статті 108-ї для більшості конституційних юристів достатньо для того, щоб стверджувати, що й після 20 травня, й впродовж будь-якого терміну, доки не закінчиться воєнний стан, ми маємо легітимного президента, який жодним чином не обмежить свої функції», — наголосив Попов. 

Директор Берлінського центру вивчення Східної Європи Дмитро Стратієвський прокоментував зустріч прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака та канцлера Німеччини Олафа Шольц, яка відбулася напередодні, 24 квітня, в Берліні. За словами Стратієвського, і Берлін, і Лондон розуміють ступінь загрози, яка виходить від Росії. Водночас британському прем’єрові не вдалося переконати Шольца поставити Україні ракети Taurus. «Поки що я не бачу шляхів вирішення цієї проблеми, — зауважив гість, — ключ від розвязання якої лежить у Берліні». 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
268
Теги:
Читайте також
07.05.2024 09:04
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
386
02.05.2024 20:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
303
02.05.2024 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
793
02.05.2024 10:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
199
22.04.2024 07:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
221
21.04.2024 00:14
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
364
20.04.2024 12:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду