Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 жовтня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 жовтня

26 Жовтня 2022
694
26 Жовтня 2022
23:01

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 жовтня

694
«План Маршалла» для України, «Кримська платформа» в Хорватії, свіжі дані соцопитувань, новий прем’єр Великої Британії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 жовтня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 жовтня

У слоті «1+1» радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань говорив про евакуацію росіян із Херсона і вивезення не лише пам'ятників Суворову та Ушакову, але й українських культурних цінностей.

Історик-британіст Єгор Брайлян окреслив шлях Ріші Сунака до прем’єрського крісла і основні проблеми, з якими стикнеться новий глава британського уряду. В іншому слоті про надії, які покладають на Ріші Сунака, говорив екскерівник російської служби Бі-бі-сі Андрій Остальський.

Ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер емоційно висловив невдоволення тим, що українська сторона оприлюднила інформацію про передачу Ізраїлем Україні корисних розвідданих: «The New York Times є серйозною редакцією, вони навряд чи маніпулюватимуть недійсними даними. Саме там написали, що інформація про допомогу від Ізраїлю надійшла з Офісу президента України. Такі дії і публікації обурюють ізраїльське суспільство, адже будь-яка подібна інформація потребує повної тиші, а не афішування на весь світ».

Заступник директора Київського міжнародного інституту соціології Антон Грушецький представив підсумки опитування, згідно з якими більшість українців (близько 70% на звільнених і прифронтових територіях і понад 90% на решті територій України) вважає, що не треба йти на перемовини з Росією.

Російський опозиційний політик Леонід Гозман в інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» розповів, як отримав статус так званого іноагента, про затримання, репресії і переслідування його і його родини, сказавши, що він особисто пройшов лише «перше коло пекла». Також Леонід Гозман докладно розповів про те, як під час ув'язнення писав свою резонансну статтю, в якій йдеться про тотальну поразку ліберального руху в Росії.

У денному слоті каналу іномовлення директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик говорив про імовірні зміни у політиці США щодо України після виборів, на яких переоберуть Палату представників і третину членів Сенату. На думку експерта, на 180 градусів політика США не зміниться, адже це вибори не президента.

Шеф-редактор і ведучий російської програми «Воздух» Дмитро Єловський став на захист росіян: «Упевнений, ніхто з моїх співвітчизників насправді не може хотіти смертей цивільних українців, українських дітей, і коли вся пропаганда скінчиться, вони швидко все переосмислять. Якщо Німеччина змогла після Другої світової війни відновитись і стати одним із лідерів Європи, то і післявоєнна Росія зможе переосмислити все і посісти нові, серйозні позиції у новому світі».

У слоті каналу «Інтер» народний депутат Віталій Безгін із фракції «Слуга народу» говорив про грантову та інвестиційну допомогу у повоєнній відбудові України. За його словами, суми, що їх партнери готові виділити, вже перевищують «план Маршалла», за яким відбудовувалась Німеччина після Другої світової.

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної і інформаційної політики Євгенія Кравчук говорила про «Кримську платформу» в Хорватії і необхідність засвоїти «кримські уроки», адже недостатньо жорстка реакція світу на загарбання Криму призвела до нинішньої війни. На цю ж тему в наступному слоті говорив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Ахтем Чийгоз.

Російський історик, політичний аналітик Валерій Соловей прокоментував можливість «палацового перевороту» в Кремлі: «Його не буде. Еліта дуже невдоволена Путіним і хотіла б, щоб його не стало, але сама вона нічого для цього не робитиме, оскільки знає: якщо двоє почнуть щось подібне обговорювати, одразу буде три доноси — одне на одного плюс звіт прослуховування».

У вечірньому слоті каналу іномовлення інвестиційний банкір Сергій Фурса проаналізував помилки Ліз Трасс: «Вона хотіла стати Маргарет Тетчер. Але Тетчер знижувала податки і при цьому знижувала витрати. А Трасс знижувала лише податки, що призвело до ще глибшої кризи. І тепер вся надія на фінансиста Сунака».

Адвокат правозахисного проєкту «Перший відділ» Євген Смірнов говорив про те, як приватна військова компанія «Вагнер» вербує на фронт ув’язнених. За словами адвоката, якщо людина не хоче покидати в’язницю, то має повне право цього не робити, і ніхто не зможе її змусити і силою потягти на війну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
694
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду